Advokatene til Julian Assange anklager CIA for å ha avlyttet samtalene deres.
Advokatene til Julian Assange anklager CIA for å ha avlyttet samtalene deres.

Julian Assange

Assanges advokater saksøker CIA

Advokatene til Julian Assange mener CIA har spionert på dem.

Publisert Sist oppdatert

Advokatene til Wikileaks-grunnlegger Julian Assange har saksøkt CIA for å spionere på dem. Også etterretningsbyråets tidligere leder Mike Pompeo saksøkes.

Assanges advokater anklager CIA for å ha avlyttet samtalene deres og kopiert data fra telefonene og datamaskinene deres.

Advokatene, og to journalister som også er blant saksøkerne, er amerikanske statsborgere og hevder at CIA har brutt deres grunnlovsfestede rett til konfidensielle samtaler med deres klient Assange, som er australsk statsborger.

Advokatene hevder CIA samarbeidet med et sikkerhetsselskap som jobbet for den ecuadorianske ambassaden i London, der Assange oppholdt seg i flere år. Slik kunne CIA spionere på Assange og samtalene han hadde med sine advokater og andre han møtte, sier de.

Assange har de siste årene sittet i et britisk høysikkerhetsfengsel og risikerer å bli utlevert fra Storbritannia til USA, der han er siktet for å ha offentliggjort store mengder hemmeligstemplede dokumenter om USAs krigføring i Afghanistan og Irak.

Powered by Labrador CMS