Mediefolk:

Cicilie S. Andersen og Eskil Wie Furunes får fast jobb som fotojournalister i NRK Nyheter. Foto: Mads Høbye og Kristine Lindebø
Cicilie S. Andersen og Eskil Wie Furunes får fast jobb som fotojournalister i NRK Nyheter. Foto: Mads Høbye og Kristine Lindebø

NRK Nyheter ansetter to fotojournalister. Cicilie S. Andersen og Eskil Wie Furunes får fast jobb

– Har mye å tilføre vår visuelle journalistikk, sier redaksjonssjef i NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er helt magisk. Ikke bare er det en fast jobb etter mange år som frilanser, men det er en drømmejobb, sier Cicilie S. Andersen.

Fotojournalisten har fått fast jobb i NRK Nyheter, sammen med fotojournalist Eskil Wie Furunes. Totalt 103 søkte på jobben, og NRK valgte til slutt å ansette to.

Andersen har i flere år jobbet som frilansfotograf, blant annet for VG og Dagens Næringsliv, og ser nå fram til å begynne i en fast jobb Norges største mediehus.

Cicilie S. Andersen får fast jobb i NRK etter flere år som frilanser. Arkivfoto: Mads Høbye (Privat)
Cicilie S. Andersen får fast jobb i NRK etter flere år som frilanser. Arkivfoto: Mads Høbye (Privat)

– Spennende

– Jeg gleder meg til ting som å våkne hver dag og vite når jeg skal på jobb og aldri mer skulle føre skatt og moms selv, sier hun.

– Det blir veldig spennende å komme inn i et nytt miljø, og jobbe et sted over tid - og innarbeide en større stillfotokultur i den største mediebedriften i Norge.

Furunes har jobbet i Journalisten siden mars i år, og synes det er synd å måtte slutte alt nå, men er også glad for å komme tilbake til NRK. Før Journalisten jobbet han i NRK Finnmark.

– Dette var en unik mulighet som jeg ser virkelig fram til å starte med. Det har vært bra å være i Journalisten, og jobbe sammen med fantastiske kollegaer, sier Furunes, og legger spøkefullt til:

– Men jeg ser fram til å møte andre enn dem som jobber i mediebransjen.

– Eskil er et stort talent, og vil bli savnet i Journalisten, sier ansvarlig redaktør Roger Aarli-Grøndalen.

Eskil Wie Furunes slutter i Journalisten etter under åtte måneder. Foto: Kristine Lindebø
Eskil Wie Furunes slutter i Journalisten etter under åtte måneder. Foto: Kristine Lindebø

– Dette blir alt for meta for meg, for nå ringer Medier24. Jeg må gå, sier Furunes.

Fra ei til to stillinger

Furunes og Andersen gikk på samme kull på bachelor i fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus, nå Oslomet. De søkte på samme stilling som fotojournalist i NRK-avdelinga, og ble ansatt begge to.

– Vi var veldig glade da vi fikk lov til å ansette to, sier redaksjonssjef i NRK Nyheter Christian Grotnes.

NRK har en lang lineær tradisjon, og utforsker samtidig hvordan de kan bygge opp den digitale produksjonen, som denne ansettelsen er en del av, sier Grotnes.

– Vi har tradisjonelt vært veldig gode på det lineære, og nå blir det visuelle viktigere og viktigere i den digitale produksjonen. Dette skjer parallellt med at alle som jobber hos oss skal være tettere på det redaksjonelle, utdyper han.

I rekrutteringsprosessen jobbet han og Liseann Tefre Amundsen med å finne personer med ferdigheter som de ikke allerede hadde blant fotografene.

– De to kommer til å ha en krevende jobb i å lære seg vårt lineære oppdrag, men kommer inn med nye impulser og har mye å tilføre vår visuelle journalistikk.

De to fotojournalistene vil inngå i en turnus sammen med resten av fotografene i NRK Nyheter, og skal jobbe både med stillfoto, video og redigering. Andersen starter allerede denne måneden, mens Furunes begynner tidlig neste år.

Powered by Labrador CMS