Cissi Wallin blir ny spaltist i Expressen.
Cissi Wallin blir ny spaltist i Expressen.

Ble dømt for å ha ærekrenket Aftonbladet-journalist. Nå blir Cissi Wallin spaltist hos konkurrenten

Lover å provosere.

Publisert Sist oppdatert

Ikke lenge etter den (ikke rettskraftige) dommen i den svært mye omtalte ærekrenkelsessaken mot Cissi Wallin, melder Expressen at journalisten og den feministiske aktivisten er avisas nye, faste spaltist.

– Expressen har et særlig oppdrag om å gi plass til et mangfold av stemmer, og Cissi Wallins perspektiv på samfunnsutviklingen blir et sterkt tilskudd til våre spalter. Det er veldig gøy at vi har funnet hverandre, sier konstituert sjefredaktør Klas Granström i pressemeldingen.

Wallin har blant annet vært spaltist i avisa Metro i en årrekke, og sier i pressemeldingen at hun kommer til å fortsette med en stil som kan vekke følelser.

– Det blir ærlig og lite tilgjort, og provoserende innimellom, som sikkert mange venter seg. Jeg er vel mer som en trippel espresso enn en svak latte, sier hun i meldingen.

Wallin ble en omstridt medieskikkelse i Sverige i forbindelse med metoo-kampanjen. Høsten 2017 rettet hun offentlige voldtektsanklager mot journalist Fredrik Virtanen. Han ble til slutt fjernet som spaltist i Aftonbladet.

Wallin hadde tidligere anmeldt Virtanen, men saken ble henlagt.

I desember ble Wallin funnet skyldig i ærekrenkelser mot Virtanen. Hun fikk betinget fengsel og 100 dagbøter på 50 svenske kroner, i tillegg til pålegg om å betale 90.000 kroner i oppreisning til Virtanen.

Både Wallin og Virtanen har anket dommen; hun vil bli frifunnet, han vil ha mer i erstatning.

Powered by Labrador CMS