Den svenske journalisten og kommentatoren Fredrik Virtanen har saksøkt medieprofilen Cissi Wallin for ærekrenkelser etter at hun anklaget ham for voldtekt.
Den svenske journalisten og kommentatoren Fredrik Virtanen har saksøkt medieprofilen Cissi Wallin for ærekrenkelser etter at hun anklaget ham for voldtekt.

Kjennelse i sak mot svensk medieprofil kommer i dag

Aktor har bedt om betinget fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Sverige venter på kjennelsen i saken mot Cissi Wallin, som er tiltalt for ærekrenkelser etter å ha anklaget journalisten Fredrik Virtanen for voldtekt.

Aktor har bedt om betinget fengsel i saken, og tingretten i Stockholm kommer med sin kjennelse mandag klokken 14.

– Både hans private og yrkesmessige liv har blitt endret som følge av publiseringen av beskyldningene. Han har hatt vanskeligheter med å forsørge seg etter det, sa aktor Daniel Suneson i sin sluttprosedyre.

34 år gamle Wallin politianmeldte Virtanen i 2012, men etterforskningen ble henlagt på grunn av mangel på bevis. Virtanen har selv benektet anklagene.

Fem år senere navnga Wallin 48-åringen på Instagram og anklaget ham for å ha voldtatt henne i 2006.

Innlegget fikk stor oppmerksomhet og førte til et stort press i mediene mot Virtanen, som blant annet måtte fratre som kommentator i Aftonbladet. Flere medier ble senere felt i svenske PFU for sin omtale av saken.

Cissi Wallin nekter for å ha brutt loven og omtalte i retten seg selv som en «varsler som advarte om en farlig person».

Wallins forsvarer, advokat Percy Bratt, har advart om at en fellende dom kan medføre at kvinner i fremtiden ikke vil tørre å fortelle om overgrep de blir utsatt for.

Powered by Labrador CMS