Inngangspartiet til CNNs hovedkvarter i Atlanta ble vandalisert.
Inngangspartiet til CNNs hovedkvarter i Atlanta ble vandalisert.

Demonstranter angrep hovedkvarteret til CNN

Protester over hele USA.

Publisert Sist oppdatert

Protester pågår over hele USA etter at en ubevæpnet svart mann døde etter en voldsom pågripelse i Minneapolis i forrige uke.

Det hvite hus er stengt av, CNNs hovedkvarters inngangsparti vandalisert og politiet angripes i flere storbyer.

Det er meldt om demonstrasjoner blant annet i Washington, California, Georgia, Kentucky, New York og Wisconsin.

På sosiale medier spres de nye videoer der tre av de fire hvite politifolkene som pågrep George Floyd (46) sist fredag, holder ham i bakken med knærne. Den fjerde ser på.

Floyd sier flere ganger at han ikke får puste. Han døde samme dag i varetekt.

Etter avsløringer rundt pågripelsen er alle fire avskjediget, en av politimennene som forårsaket Floyds død, pågrepet og siktet for drap. Men over hele USA er folk opprørt og demonstrasjoner pågår.

Stengt Det hvite hus

Etter at president Donald Trump hadde hatt pressemøte i Det hvite hus, var journalistene gått til sine kontorer. På grunn av demonstrasjoner utenfor på Pennsylvania Avenue og i Lafayette Park, så sikkerhetstjenesten seg nødt til å stenge Det hvite hus og låse av pressesenteret og kontorene, og ingen fikk forlate området før demonstrantene var trygt fjernet fra området.

Demonstranter i Washingtons gater fredag.
Demonstranter i Washingtons gater fredag.

Medlemmer av pressen meldte at de så opprørspoliti på området utenfor i fullt utstyr, med hjelmer og skjold.

I Atlanta i delstaten Georgia har demonstranter klatret opp på logoen til CNN ved hovedkvarteret til nyhetskanalen, og heist et «Black lives matter»-flagg.

Demonstrantene har også satt fyr på det amerikanske flagget utenfor CNN-hovedkvarteret og knust vinduene til inngangspartiet.

Angriper politiet

Fredag kveld kom det til flere sammenstøt mellom politi og demonstranter utenfor Barclays Center i New York, der det tilsynelatende ble kastet vann og maling på politiet.

I California melder politiet at de har stengt av deler av motorveiene 1010 freeway, etter at demonstranter langs veien i San Jose kastet gjenstander på politiet.

Dødsfallet til Floyd har tidligere i uka ført til omfattende demonstrasjoner i Minnesota og flere andre amerikanske byer, med voldsomme opptøyer der demonstranter har støtt sammen med opprørspoliti.

Biler og butikker er satt i brann, og det er meldt om plyndring mange steder. Torsdag ble politistasjonen der Chauvin jobbet, satt fyr på.

Ordfører Jacob Frey innførte derfor portforbud i Minneapolis fra klokka 20 lokal tid fredag.

Demonstranter har satt fyr på en politibil i Atlanta i Georgi fredag.
Demonstranter har satt fyr på en politibil i Atlanta i Georgi fredag.
Powered by Labrador CMS