Budskapet «ingen flere dødsfall» står skrevet ut på aviser som er plassert foran bildene av den drepte mexicanske journalisten Miroslava Breach.

Dobling i antall journalister som ble drept i hevnangrep i år

Verden ble et farligere sted for journalister i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den New York-baserte Committee to Protect Journalist (CPJ) skriver i en rapport at det er en økning i antall journalister som er drept på jobb i år, fra 26 i fjor til minst 30 i år.

Minst 21 journalister ble drept i rene hevnangrep etter noe de hadde skrevet, en økning fra 10 i 2019, ifølge rapporten.

– Det er forferdelig at antallet journalister som ble drept i hevnangrep, er mer enn doblet det siste året, sier komiteens direktør, Joel Simon.

Mexico er det farligste landet for journalister. Der ble minst fire journalister drept i hevnangrep, og en femte drept etter å ha fotografert et åsted. Komiteen skriver at den i tillegg gransker ytterligere fire journalistdrap.

– Mexico har lenge vært det farligste landet på den vestlige halvkule for pressen, som operer i et komplisert miljø av kriminelle narkogjenger og korrupte myndigheter, heter det i rapporten.

Afghanistan følger like etter, med fire journalister drept i hevnangrep, mens minst tre ble drept på Filippinene.

Antall journalister som er drept i konfliktområder, falt i år til tre. Det skyldes at koronapandemien har gjort det vanskeligere å reise i år, mener rapportforfatterne.

Powered by Labrador CMS