Danny Fenster er blant journalistene som har sittet fengslet. Amerikaneren ble nylig dømt til elleve års fengsel i Myanmar, men var tilbake i USA i midten av november.

Rekordmange journalister sitter fengslet

Nye tall fra CPJ.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

For sjette år på rad er rekordmange journalister fengslet. Minst 293 journalister sitter for tiden bak lås og slå, fastslår Committee to Protect Journalists (CPJ).

Ifølge CPJ er flest journalister fengslet i Kina (50), Myanmar (26), Egypt (25), Vietnam (23) og Hviterussland (19). I tillegg sitter det journalister fengslet i Saudi-Arabia, Iran, Tyrkia, Russland, Etiopia og Eritrea.

– Dette er det sjette året på rad at CPJ har dokumentert at et rekordhøyt antall journalister sitter fengslet rundt i verden, sier CPJ-sjef Joel Simon.

I fjor var antallet 280 journalister. Tallene gjøres opp 1. desember.

– Det er urovekkende å se så mange land på listen år etter år, men det er spesielt urovekkende at Myanmar og Etiopia så brutalt har slengt igjen døren for pressefrihet, sier Simon.

Ifølge Reportere uten grenser har 46 journalister blitt drept hittil i år.

Fredag overrekkes Nobels fredspris til journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov. Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen sier at duoen tildeles prisen for sitt forsvar av pressefriheten og ytringsfriheten i en verden hvor disse er under press, og der propaganda og bevisst feilinformasjon brukes for å destabilisere land og demokratier.

Powered by Labrador CMS