Politiet slo til mot kontoret til den regimekritiske ukeavisa Confidencial i Nicaragua. Foto: Reuters / NTB scanpix

Slik så døra ut etter at avisa Confidencial fikk et brutalt besøk av politet

Slo også til mot flere organisasjoner i Nicaragua.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Nicaragua har gjennomsøkt kontorene til flere menneskerettsorganisasjoner, blant dem norskstøttede CENIDH, og ukeavisa Confidencial.

Politifolkene tok med seg dokumenter, datamaskiner, mobiltelefoner og annet utstyr fra lokalene til menneskerettighetsorganisasjonene, samt fra Confidential som eies av sønnen til tidligere president Violeta Barrios de Chamorro.

Myndighetene har ikke oppgitt noen offisiell grunn til rassiaen, men tidligere i uka anklaget flere folkevalgte i Sandinistpartiet organisasjonene for å ha finansiert et kuppforsøk mot president Daniel Ortega.

En av organisasjonene politiet slo til mot, er Det nicaraguanske senteret for menneskerettigheter (CENIDH), som de siste 20 årene har fått støtte fra Norsk Folkehjelp.

Misnøyen med Ortega har lenge ulmet i Nicaragua, og det hele toppet seg da han i april varslet en pensjonsreform som ville innebære 5 prosent kutt i pensjoner og høyere skatt på inntekt.

Sikkerhetsstyrkene og regjeringsvennlig milits har slått hardt ned på protestene, og minst 528 mennesker er ifølge menneskerettighetsorganisasjonen ANPDH siden drept og 4.100 såret.

Powered by Labrador CMS