I dag tar Cornelia Kristiansen over redaktøransvaret for Medier24.
I dag tar Cornelia Kristiansen over redaktøransvaret for Medier24.

Nå tar Cornelia Kristiansen over som Medier24-redaktør: – Jeg mener masse

Kommentarene kommer, lover den nye sjefen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 15. september tiltrer Cornelia Kristiansen stillingen som ny ansvarlig redaktør i Medier24.

Hun etterfølger Erik Waatland som varslet sin avgang i april, og tar over det øverste redaksjonelle ansvaret for både Medier24, KOM24 og SALG24.

– Jeg har sittet på hjemmekontor i nesten tre år, så det er skikkelig deilig å være med folk igjen, sier Kristiansen når Journalisten treffer henne i Medier24 sine lokaler på den første arbeidsdagen.

Redaksjonen har hun allerede blitt litt kjent med, etter at hun var med dem under Arendalsuka i august. I løpet av sin første arbeidsuke skal hun gjennomføre samtaler med alle journalistene for å kartlegge hva de er fornøyde med, og hvordan de vil at egen arbeidshverdag skal se ut.

– Det er mange retninger man kan gå for å bli bedre, og jeg tror det er best hvis det er et visst samsvar mellom hva journalistene tenker og hva jeg tenker.

– Mener masse

Kristiansen har blant annet bakgrunn som utviklingsredaktør i Morgenbladet, og debattansvarlig og sosiale medier-sjef i Dagbladet. De siste tre årene har hun jobbet utenfor mediebransjen, som markedssjef i teknologiselskapet Confrere.

– Har du tenkt til å være en meningsbærende redaktør?

– Ja, det var også et av kriteriene for stillingen. Jeg skal passe på at vi har god journalistikk, at dette er en god arbeidsplass og at jeg skal være synlig. Jeg mener jo masse, så det blir ikke noe vanskelig, ler hun.

Tidligere har hun lite erfaring fra kommentarskriving, sett bort fra at hun fikk prøvd seg noe under tiden i Dagbladets debattredaksjon. Men kommentarene kommer, sier hun.

På spørsmål om hvordan den nye redaktøren tror det blir å jobbe under nyhetspresset i Medier24, svarer hun at hun ikke er vant til det fra før.

– Det er det jeg har jobbet minst med tidligere. Jeg var veldig glad for å høre at det er en erfaren nyhetsredaktør her (Jan Magnus Weiberg-Aurdal, red.anm.). Da kan vi utfylle hverandre bedre.

Savner fokus på hverdagen

– Synes du det er noen spesifikke områder eller temaer som er underdekket nå?

– Jeg synes debatten om offentligheten har forbedringspotensiale. Jeg synes også det er lite diskusjon om kvalitet i mediene. Jeg kunne nesten ønske det var mer snakk om de gode grepene i hverdagen, for hverdagen er viktig, svarer Kristiansen og fortsetter:

– Jeg skulle ønske at det fantes mer diskusjon rundt hvordan man finner ut at man treffer folk – at det er viktig for folk, det avisa di skriver.

Medier24 har nå mottatt pressestøtte i to år, og søkt om støtte også i år. På spørsmål om hvilken betydning støtten har for journalistikken, forklarer Kristiansen at selskapet nå er på et punkt hvor den er viktig.

– Man får jo gjort mer med mer penger. Vi har utvidet staben, men samtidig har man lyst til å være så uavhengig støtte som man kan. Vi prøver jo på sikt å tjene mest mulig av pengene alene, men hittil er pressestøtten viktig, for vi er ikke helt der ennå.

Powered by Labrador CMS