Costume vant over supermodell

Ville ha 850.000 kroner, må ut med 250.000.

Bladet Costume har i Oslo tingrett vunnet over supermodell Natasha Poly, skriver Minmote.no.

Poly krevde en erstatning og oppreisning på til sammen 850.000 kroner av bladets eier Bonnier Media etter at et bilde av henne ble brukt på forsiden i fjor høst.

Modellen og hennes management, som også krevde penger av Bonnier, mente Costume ikke hadde rettigheter til bruk av bildet. Costume på sin side viste til at de hadde handlet i god tro da de fikk bildet fra Bulls Press.

Det får forlaget støtte fra tingretten på. I dommen heter det at Bonnier ikke på noen måte har utvist uaktsomhet, men fulgt en praksis som er innarbeidet.

«Bonnier hadde grunn til å tro at Bulls Press, som er et profesjonelt bildebyrå, hadde avklart alle rettigheter til bildet, herunder også om nødvendig innhentet samtykke fra den avbildede.»

En dom kunne betydd store endringer i praksisen med innkjøpte bilder, sa flere i bransjen Journalisten snakket med underveis i rettssaken. Bulls Press’ sjef Tord Steinsvik sa at det var deres jobb å klarere alle betingelser og rettigheter, ikke bladene og stilte seg derfor undrende til at supermodellen valgte å gå etter bladet og ikke de forskjellige fotobyråene som hadde ansvaret for dette.

Saksøker må nå ut med i underkant av en kvart million i saksomkostninger, med mindre dommen ankes til lagmannsretten.

Powered by Labrador CMS