Costume. Foto: Kathrine Geard
Costume. Foto: Kathrine Geard

Slår tilbake mot likestillings-kritikk

– Jeg har aldri sagt at vi velger bort mannlige søkere i Costume, sier redaktør Vanessa Rudjord.

I mandagens utgave av Dagens Næringsliv (DN) sa redaktør Vanessa Rudjord i Costume at hun «faktisk ikke har lyst på noen menn i redaksjonen.» 

Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik mente det kunne være brudd på likestillingsloven om magasinet valgte bort mannlige søkere på bakgrunn av deres kjønn. 

Feil premiss

I en epost til Journalisten skriver Vanessa Rudjord at hun aldri har sagt at hun ikke ansetter annet enn kvinner i redaksjonen.

– Jeg har aldri sagt at vi velger bort mannlige søkere. Vi har aldri – så vidt jeg kan huske – mottat en søknad fra en mannlig søker i Costume. Det var i en kommentar til dette at jeg prøvde å få frem at det er helt greit; vi har likevel et flott arbeidsmiljø til tross for at mange mener det ikke er «sunt» med bare kvinner på samme arbeidsplass, skriver Rudjord.

Ønsker menn velkommen

Hun forteller videre at hun det første året i Costume hadde gleden av å jobbe med en mannlig designer. Og at det fungerte godt det også.

– Jeg ønsker selvfølgelig alle menn velkommen til å søke på stillinger i Costume. Jeg kan til og med friste med at de i så fall får dele kontor med noen av de søteste og dyktigste jentene i landet.

Powered by Labrador CMS