President Donald Trump avsto lørdag fra å holde sin daglige pressekonferanse om koronaepidemien. Han skrivet at han ikke ser vitsen når mediene ifølge ham kun spør fiendtlige spørsmål.

Trump om korona-pressekonferanser:
– Ikke verdt tid og krefter

Ingen oppdatering fra presidenten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

USAs president Donald Trump avstår lørdag fra å holde sin daglige pressebrifing i Det hvite hus om koronaepidemien, og sier nyhetsdekningen ikke er verdt det.

Twitter spør presidenten hva som er vitsen med å holde pressekonferanser når mediene «kun spør fiendtlige spørsmål for så å nekte å fortelle sannheten og riktig fakta».

– De får rekordhøye seertall og det amerikanske folket får ikke annet enn fake news. Ikke verdt tid og krefter, skriver Trump lørdag ettermiddag lokal tid.

– Husk, kuren kan ikke være verre enn selve problemet. Vær forsiktig, vær trygg og bruk sunn fornuft, tilføyer han.

Med få unntak har Trump daglig holdt en pressebrifing i Det hvite omtrent en time før midnatt norsk tid.

Kritikk

Presidenten har fått kritikk for å bruke orienteringene til å spre propaganda og medisinske teorier.

Senest torsdag foreslo han blant annet at man kanskje kan sprøyte inn desinfiserende middel i kroppen som en slags «vask» for å bli kvitt viruset, noe han senere sa var ment sarkastisk «for å se hva som ville skje».

Han hadde først presentert hvordan viruset reagerer på ulike temperaturer, klima og overflater.

Ingen spørsmål

Etter torsdagens uttalelser holdt presidenten en usedvanlig kort pressebrifing fredag.

Trump selv pratet bare i fem minutter av den omtrent 20 minutter lange brifingen, før han forlot rommet uten å gjennomføre den vanlige spørsmålsrunden med de fremmøtte reporterne, noe han i ettertid har høstet kritikk for.

– Presidenten har svart på spørsmål under 49 brifinger siden slutten av februar. Denne presidenten er den mest tilgjengelige og mest åpne i moderne historie, sa pressesekretær Kayleigh McEnany til NBC lørdag.

Powered by Labrador CMS