Det vil ikke stilles krav til lokalt innhold i lokalradio om regjeringen får Stortinget med på meldingen. Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg
Det vil ikke stilles krav til lokalt innhold i lokalradio om regjeringen får Stortinget med på meldingen. Illustrasjonsfoto: Birgit Dannenberg

Lokalradio får sende på FM

Ni av ti lokalradiostasjoner kan fortsette med FM-sendinger og får gratis forlengelse av konsesjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I alt er det 230 lokale radiostasjoner i Norge. Overgangen til digitale sendinger har for flere av disse blitt ansett som et økonomisk mareritt fordi kostnadene med digitaliseringen blir for store, og mange fryktet med disse en snarlig lokalradiodød.

Torsdag ble det kjent at regjeringen slukker det nasjonale FM-nettet. Det betyr at kanalene til NRK, P4 og Radio Norge alle blir rent digitale.

Her finner du Journalistens dekning av DAB.

Lokalaradio-kanalene får altså fortsette på FM. Regjeringen gir dagens aktører gratis forlengelse av konsesjonene på FM-båndet med fem år. Samtidig fjernes begrensninger for utbytte i ikke kommsielle radiostasjoner uten for de fire storbyene. Samt at kravene til lokalt innhold og lokale nyheter frafalles.

Kulturminister Thorhild Widvey sier i en pressemelding at det ikke er statens oppgave å regulere innholdet, men å gi så gode rammevilkår som mulig.

- Det lokale innholdet ligger i lokalradioens sjel. Det er deres fremste konkurransefortrinn og trenger ikke kontrolleres av offentlig byråkrati, sier Widvey.

Powered by Labrador CMS