– Dersom det viser seg at de tre lokalradioene har brutt konsesjonsvilkårene, kan de bli ilagt gebyr og/eller miste konsesjonen, skriver Medietilsynet. Foto: Medietilsynet
– Dersom det viser seg at de tre lokalradioene har brutt konsesjonsvilkårene, kan de bli ilagt gebyr og/eller miste konsesjonen, skriver Medietilsynet. Foto: Medietilsynet

Medietilsynet varsler sanksjoner mot tre lokalradioer. Kan i verste fall miste konsesjonen

Reagerer på høy inntekt og videresending.

Publisert Sist oppdatert

Medietilsynet varsler sanksjoner mot lokalradioene Hallo Ski (Norsk Lokalkringkasting), Radio Hurum og Asker og Bærum Lokalradio for å ha videresendt innhold fra Radio Metro, samt oversteget inntektsgrensen for lokale fm-kanaler i storbyene etter overgangen til dab, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

– Medietilsynets foreløpige vurdering er at Asker og Bærum Lokalradio bryter inntektsbegrensningen på 135.000 kroner i året, mens Hallo Ski og Radio Hurum både bryter denne begrensningen og har videresendt innhold fra Radio Metro i strid med vilkårene i konsesjonen, sier Hanne Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, ifølge pressemeldingen.

Ved dab-innføringen vedtok Stortinget at de største kommersielle lokalradioene i storbyene måtte slukke sine fm-sendinger. Avgjørelsen ble tatt for å unngå at disse kanalene skulle komme i direkte konkurranse med radiokanalene på dab, og dermed forsinke lytternes overgang til digital lytting.

De eneste aktørene som kan sende på fm i storbyområdene etter at riksdekkende radio ble digitalisert, er ikke-kommersielle lokalradioer.

Lokalradioene som fortsatt kan sende på FM i storbyene, kan årlig tjene inntil 135.000 kroner, skriver Medietilsynet, eller maksimalt 40 prosent av virksomhetens samlede inntekter, i reklame- og sponseinntekter.

Et annet vilkår er at det ikke er lov med sam- eller videresending av innhold fra andre radiokanaler.

– Dersom det viser seg at de tre lokalradioene har brutt konsesjonsvilkårene, kan de bli ilagt gebyr og/eller miste konsesjonen, sier Sekkelsten.

Powered by Labrador CMS