Etter noen få dager falt det nye radionettet ned

Fiberkabelbrudd førte til problemer med DAB-nettet i store deler av landet onsdag kveld. Norkring opplyser at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– På grunn av fiberbrudd i en kabel i Oppland fylke er vi uten DAB-dekning, opplyste politiet i Salten på Twitter onsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at det er et fiberbrudd i Oslo-området og et i Oppland. I Oppland går det utover bredbånd og mobil, mens det er problemer med DAB-nettet over hele landet, sier assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til VG. Bruddet skyldtes «menneskelig svikt knyttet til gravearbeid», opplyser Norkring i en pressemelding.

Litt før midnatt onsdag opplyser Norkring til avisen at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen i de berørte delene.

– Feilen gjelder kun små stasjoner som er fordelt rundt omkring i landet, bortsett fra Oslo og Akershus. Det er kun fem prosent av befolkningen som rammes av dette, understreker pressekontakt Ingrid Dietrichson i Norkring.

Norkring-direktør Torbjørn Ø. Teigen sier hendelsen er sterkt beklagelig og sier selskapet vil ha en grundig gjennomgang for å prøve å hindre at lignende situasjoner oppstår igjen.

Powered by Labrador CMS