Færre lyttere i Nordland hører på radio etter FM-slukking

64 prosent av nordlendingene hører radio etter at de største radiokanalene slukket sine sendinger, mot 74 prosent før, viser nye tall.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi ser at innbyggerne holder på radiovanene sine og blir med radio over på digitale plattformer. Lyttingen går noe ned, det er som forventet. I et stort teknologiskifte er det naturlig at enkelte trenger tid til å gjøre omstillingen, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge som representerer riksdekkende radiokanaler.

Riksdekkende radiosendinger forsvant fra FM-nettet i Nordland 11. januar.

Flere kjøper radio

Kantar TNS har kartlagt lyttingen etter den første FM-slukkingen. Kartleggingen viser at den totale andelen dab-radioer i Nordland er 224.000, mot 165.000 før FM-slukkingen. Den totale radiolyttingen har gått ned fra 74 prosent til 64 prosent.

Det nasjonale dab-nettet erstattet med dab i Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

I en undersøkelse utført av Norges Lastebileier-Forbund (NLF) blant sine medlemmer i disse fylkene oppgir 75,4 prosent at dab-dekningen oppleves som dårligere enn FM-dekningen var før slukking.

– Når tre av fire yrkessjåfører opplever at radiodekningen nå er dårligere enn før, bør det gå en alarm hos myndighetene. Dette kan i verste fall føre til at viktige meldinger ikke når fram når det står om liv, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

Powered by Labrador CMS