Ampert i Adressa

Ledelsen tilbød en hundrelapp mer i måneden. Brudd i forhandlingene.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke akkurat lønnstilbudet de NJ-organiserte ansatte hadde håpet på. Det lokale tilbudet på 0,2 prosent tilsvarer en hundrelapp mer i måneden.

- Det er ikke mye å skrive hjem om, sier klubbleder Knut Okkenhaug i redaksjonsklubben i Adresseavisen. Det har vært en dårlig slutt på siste uke før jul. 

Under press?

Ledelsen har selv initiert lønnsfrys for seg selv og har oppfordret de ansatte om å gjøre det samme. Klubblederen mener det er lett å gjøre når man tjener opp mot halvannen million kroner. Er lønna en tredjedel, er det langt fra så lett.

I tredje kvartal leverte Adresseavisgruppen, som også inkluderer eierskap i ni andre lokalaviser samt 10,1 prosent av Finn.no, et driftsoverskudd på 14 millioner kroner. Det er halvparten av hva gruppen leverte året før.

Fredag ettermiddag ble det brudd i forhandlingene, det er ikke snakk om lønnsdiktat ennå. Okkenhaug hevder at tilbudet innebærer en reallønnsnedgang for de ansatte i et omstillingssår. Avisa skal ha ny sjefredaktør samt flytte inn i nye lokaler. Samtidig har eierselskapet Polaris Media varslet at det vil komme ytterligere nedbemanning i mediekonsernet.

- Dette er uaktuelt for oss å gå med på, sier klubblederen. Han forteller at deres krav lå på 2,6 prosent inkludert det sentrale oppgjøret.

- I dag har det vært ampert, særlig når vi ser hva de har fått i Bergens Tidende.

Bedre i Bergen

I BT fikk de ansatte 18.400 kroner inkludert det sentrale oppgjøret på 7.500 kroner.

- Vårt lønnssoppgjør ligger tett opp til det styret i BT budsjetterte med, samt at det ligger opp mot det SSB har hatt som prognose for lønnsveksten. Det betyr at vi ikke taper terreng, sier BT-klubbleder Dag Idar Tryggestad til Journalisten.

Han forteller at klubben har gått med på å fjerne skjermingen mot kveldsarbeid for alle over 50 år mot at de over 55 får ekstra tillegg på 300 kroner per kveldsvakt, samt tilsvarende beløp for morgenvakter som begynner før klokken 07. I år har det heller ikke vært redaktørpott. 

I Trondheim håper klubblederen at ledelsen vil innse at tilbudet de kom med rett og slett ikke er godt nok, for så å komme med et bedre tilbud.

- Det er ganske sur stemning i dag, sier han.

- Vi klarer ikke opprettholde kjøpekraften vår. Dette tilbudet bidrar ikke til entusiasme. Det er skammelig dårlig.

Avtroppende sjefredaktør Arne Blix skriver i en SMS til Journalisten at han vil vente med å kommentere oppgjøret til neste uke.