Leder og nestleder i NJ Hege Iren Frantzen og Dag Idar Tryggestad er innstil til gjenvalg av valgkomiteen. Foto: Kristine Lindebø
Leder og nestleder i NJ Hege Iren Frantzen og Dag Idar Tryggestad er innstil til gjenvalg av valgkomiteen. Foto: Kristine Lindebø

Valgkomiteen vil innstille på gjenvalg av lederduoen i NJ

– Har bred støtte.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hege Iren Frantzen og Dag Idar Tryggestad har bred støtte i hele organisasjonen. De fortjener fornyet tillit, sier Sven Arne Buggeland, som leder valgkomiteen i NJ i en pressemelding.

Hege Iren Frantzen (44) fra NRK ble valgt til NJ-leder i 2017, etter fire år som nestleder på heltid. Dag Idar Tryggestad (43) fra Bergens Tidende ble valgt til nestleder i NJ i 2017.

Valgkomiteen har vært i kontakt med hele landsstyret og mer enn 70 sentrale tillitsvalgte, som leder konsernlag, lokallag, frilansere, studenter og redaksjonsklubber landet rundt.

– Tilbakemeldingene er entydige: Hege Iren og Dag Idar utfyller hverandre og samarbeider godt. De jobber seriøst med å bygge NJ som sterk fagforening, de satser på medlemsverving og styrking av tillitsvalgte. De er synlige og profilerer NJ på en god måte utad, sier Buggeland.

Valget skjer på landsmøtet i Norsk Journalistlag i mars 2019. Landsmøtet skal velge landsstyre som består av 15 faste medlemmer og åtte varamedlemmer.

– Flere har sluttet i landsstyret i perioden, andre ønsker ikke gjenvalg. 10-12 faste og varaplasser skal erstattes, noe som vil bidra til fornyelse på øverste nivå i NJ, sier valgkomiteens leder.

Valgkomiteen har startet diskusjonen om nye kandidater.

– Vi har allerede mange navn på blokka, som vi ønsker å bli bedre kjent med. Vi trenger tillitsvalgte som vil stå på og brenner for å gjøre arbeidshverdagen bedre for journalister, sier Buggeland.

Powered by Labrador CMS