Norsk Journalistlags forhandlingsutvalg består av Jørgen Jelstad, Stein Svendsen, Marianne Ruud, Mads Backer-Owe og Dag Idar Tryggestad.
Norsk Journalistlags forhandlingsutvalg består av Jørgen Jelstad, Stein Svendsen, Marianne Ruud, Mads Backer-Owe og Dag Idar Tryggestad.

NJ møter hos Riksmekleren i dag

Forhandlingene med Utdanningsforbundet endte med brudd.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Journalistlags lønnsforhandlinger på vegne av ansatte medlemmer i Utdanningsforbundet endte i brudd. Klokka ti i dag møtes partene hos Riksmekleren, skriver NJ i en pressemelding.

– Vi er overrasket over at dette ikke lot seg løse i forhandlingene. Vi oppfatter våre krav som rimelige, når vi ser til rekken av tariffoppgjør denne våren, sier NJs forhandlingsleder Mads Backer-Owe i pressemeldingen.

NJ-leder Dag Idar Tryggestad legger til:

– Vårt mål er å komme fram til en løsning. Men samtidig er landsstyret og organisasjonen forberedt for alternativet.

NJ har varslet plassoppsigelse for alle sine 13 medlemmer i Utdanningsforbundet. Det betyr at dersom meklingen ikke kommer i havn, vil disse gå ut i streik. Meklingsfristen er ved midnatt natt til torsdag, skriver Riksmekleren.

I Utdanningsforbundet er det fire foreninger som har selvstendige partsforhold, men likelydende avtaler: Forbundsforeninga, Akademikerforbundet, Utdanningsgruppens sekretariatsforening og Norsk Journalistlag.

I dette oppgjøret er kravene sammenfallende, og de fire foreningene gjennomfører meklingen i fellesskap på arbeidstakersiden, opplyser NJ.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS