Nicolai Eggen Delebekk er videojournalist i Dagbladet TV. Foto: Emilie Rydning (Innsendt)
Nicolai Eggen Delebekk er videojournalist i Dagbladet TV. Foto: Emilie Rydning (Innsendt)

MORGENRUTINEN:
Nicolai Eggen Delebekk har kort vei til full overtenning. Det kan det bli gode saker av

– Jeg tenker at nesten alt vi snakker om er spennende for noen.

Publisert Sist oppdatert

I spalten Morgenrutinen stiller Journalisten de samme spørsmålene til en rekke personer som er tett på mediebransjen.

Nicolai Eggen Delebekk er videojournalist i Dagbladet.

Her kan du lese flere Morgenrutinen.

– Kaffe eller te?

– Kaffe! Har alltid en kopp ved meg når jeg er på jobb. Har til nå aldri sagt nei til en kopp kaffe på oppdrag. Fin «icebreaker» når man møter nye folk.

– Hva har du på nattbordet?

– Mac, maclader, mobillader og lampe. Og mobil. Cirka to dager i uka en bok. Akkurat nå Fra route one til falske niere av Michael Cox.

– Når om morgenen starter hodet å tenke jobb, og hvilke medier må du innom?

– Når jeg går ut døra på vei til jobb. Setter på Godmorgon av Kikki Danielsson og tar nyhetsrunden innom nattens pushvarsler, deretter Dagbladet, VG, NRK. Hopper videre til The Guardian. Der må jeg gi meg. Vanskelig å lese nyheter på Tier eller Voi. Da setter jeg heller på Aftenpostens Forklart, siste med Marie Simonsen, dagens Politisk kvarter eller Rekommandert med Kristopher Schau.

– Hvilken overskrift skulle du ønske du så på trykk i dag?

– Hyperloop i drift – Oslo til Leeds på 20 minutter.

– Hvor leter du etter gode saker?

– Jeg leter sjeldent aktivt etter gode saker, men prøver å være flink til å se dem når de er der. Og spare dem til senere. Folk er en utømmelig kilde. Jeg tenker at nesten alt vi snakker om er spennende for noen, man må bare finne riktig inngang for å gjøre det spennende for alle. Kommentarfelt og forumer inneholder også mye snadder, så lenge man klarer å plukke det opp.

– Om du kunne velge hvem som helst, hvem har du mest lyst til å intervjue ansikt til ansikt og hvorfor?

Joe Rogan. Han har en intervjuteknikk jeg elsker, skulle gjerne intervjuet ham om intervjueteknikk. Ellers har jeg en sterk dragning mot originaler og historie. Hvis døde folk teller, kunne jeg tenkt meg å vært flue på veggen en dag i Rasputins liv.

– Hva er din viktigste egenskap som journalist, og hvordan bruker du den?

– Kort vei til full overtenning. Kan være slitsomt for andre men er fryktelig gøy da. Og det blir gode saker av det. Tror jeg. Liker også å tro at jeg er litt omgjengelig. Også hater jeg å tape.

– Hva er det gøyeste eller rareste du har opplevd i jobben?

– Det gøyeste er når du står midt i nyhetskampen og jobber på restene fra gårsdagens adrenalin. Det er deilig.

– En av de rareste opplevelsene kommer fra tiden i NRK Østfold. Var utegående reporter i ettermiddagssendingen og skulle intervjue en av Norges beste i folkedans. Hun jobbet i en barnehage, der vi skulle møtes, og musikkanlegget funket ikke. Klokka ti på fire rapporterte jeg direkte fra min egen intimfolkedans, i total stillhet uten musikk, i et mørkt rom i en forlatt barnehage med en dame jeg aldri hadde møtt før. Det var veldig rart. Og veldig kleint. Og veldig hyggelig.

– Hvilket journalistisk arbeid inspirerte deg sist, og hvorfor?

– Jeg blir veldig inspirert av saker der vanskelige temaer er forenklet og gjort spennende både gjennom språk og visuelle grep. NRK sin klimasak var en skikkelig høydare. Det samme var Krabbekrigens ofre i Dagbladet og Tinder-saken i VG. Jeg elsker at vi nå har så fokus på mulighetene som ligger i visuell fortellerteknikk. Må jo også slenge inn, for mitt fremtidige ekteskap sin del, at jeg ble veldig inspirert av den tragiske saken om dødsbrannen på Herøy. For ytterligere ekteskapelig smørning kan jeg også si at det trigger med skikkelig konkurranse fra VGs breakingdesk.

– Hva irriterer deg aller mest med norske medier?

– Lufting.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for mediebransjen generelt og der du jobber?

– Generelt tror jeg børs og katedral blir viktigere og viktigere når bunnlinja ikke lenger lener seg på én forside, men mange enkeltsaker. For Dagbladet sin del er utfordringen å stille bakspeilet riktig når vi passerer VG.

– Hvilket bilde eller video fikk deg sist til å stoppe opp?

– Ikke et bilde eller video, men Trump-karikaturen til Michael DeAdder fikk meg til å stoppe opp. Først tenkte jeg på hvor ekstremt polarisert, kynisk og til dels følelsesløs store deler av politikken har blitt. Så tenkte jeg på ytringsfriheten da de Adder mistet kontrakten med Brunswick News for en tegning som ble publisert et annet sted, og til slutt tenkte jeg på at Trump faktisk har en ganske god golfsving. Visuelt lite tilfredsstillende, men effektiv og god.

– Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

– Hadde utdrikningslag for noen uker siden. Da gikk jeg nesten et helt døgn uten. Det er ny rekord.

– Når logger du av for kvelden?

– Når jeg blir trøtt. Så en eller annen gang mellom 23:00 og 04:00.

Powered by Labrador CMS