Salg av Trønder-Avisa stoppet – Polaris Media gir mer betenkningstid

Det er avisinvestor Odd Reidar Øies sønn Vidar Øie Nilsen som har kjøpt Dagbladet aksjepost i Inntrøndelagen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter planen skulle Polaris Media ASA kjøpe seg opp til å bli majoritetseier i konsernet Trønder-Avisa, som eier fire lokalaviser, et distribusjonsselskap og et utviklingsselskap.

For å oppnå dette skulle Polaris blant annet kjøpe 38 prosent av aksjene fra eierselskapet LL Inntrøndelagen. Men på tirsdagens generalforsamling sa aksjonærene i LL Inntrøndelagen overraskende nei til salget.

Det var Medier24 som omtalte salgsstoppen tirsdag kveld. Redaktør John Arne Moen i Trønder-Avisa uttalte følgende til medienettstedet om nyheten:

– Jeg forholder meg til de eiere selskapet har og den strategi de velger. Det er imidlertid uheldig hvis det oppstår tvil om hvilken retning medieselskapet tar. Derfor håper jeg på rask avklaring. Langvarig strid om viktige veivalg er aldri heldig. Ut over det har jeg ingen kommentar.

Kjøper må ha Venstre-tilknytning

Dagbladet var for inntil kort tid siden største eier med 13,1 prosent av eierskapet i Inntrøndelagen.

– Vi har nylig solgt en aksjepost, eller lottepost som det heter i Inntrøndelagen, til markedsmessige vilkår til en interessert kjøper, sier sjefredatør John Arne Markussen til Journalisten.

Han vil ikke kommentere hvem aksjene ble solgt til eller til hvilken pris.

– Vi har i realiteten aldri hatt noen industriell interesse i Trønder-Avisa. For vårt vedkommende er aksjene solgt, og vi er ferdig med saken.

Inntrøndelagen har historisk en tilknytning til Venstre, og ifølge deres nettsted har handel av aksjer vært praktisert slik at kjøpere må ha vært medlem av Venstre de to siste årene. Dagbladet har vært en eier som en gammel Venstre-avis.

Ifølge Inntrøndelagen er ligningsverdien per aksje satt til kroner 3.677,28 for fjoråret, noe som gir en verdsettelse av den tidligere Dagblad-posten til rundt 721.000 kroner.

Kjøper av aksjene er Vidar Øie Nilsen. Det opplyser Inntrødelagens styreleder Mads Braarud overfor Journalisten. Nilsen er sønn av avisinvestor Odd Reidar Øie, som var mangeårig Dagblad-investor før mediehuset ble solgt til Aller. Øie er også niende største eier i Polaris Media.

På tirsdagens generalforsamling var det varamedlem Hans Martin Storø til Inntrøndelagens styre som veltet salget.

– Han hadde sikret seg fullmakter fra posten som Dagbladet satt på, og som er solgt til Vidar Øie Nilsen, sier Braarud til Journalisten.

Styret skal godkjenne aksjesalg, og Braarud sier at Nilsen nylig meldte seg inn i Venstre. Om styret kan nekte salget med bakgrunn i tidligere praksis om at det trengs to år, sier Braarud at han vil undersøke med en jurist om. Uansett kan det bli en ny styreleder som må håndtere den saken, da Braarud som ønsket salg til Polaris vurderer sin stilling som følge av nedstemmingen.

– Vi har gått inn for dette med støtte fra alle så nær som fire aksjonærer. Det renner meg i hu de gamle ord fra Ibsens Folkefiende og Dr. Stockmann om at den sterkeste mann i verden, det er han som står mest alene.

Polaris håper på snuoperasjon

Selv om Trønder-Avisa nå er kastet ut i usikkerhet, kan det fortsatt ende med salg til Polaris Media. Konsernsjef Per Axel Koch i det børsnoterte mediekonsernet sier at de utvider akseptfristen, som egentlig skulle gå ut i dag, 28. februar, med to måneder.

– Jeg er overrasket og skuffet over at dette ikke falt på plass i går. Det har vært full støtte for det gjennom mange måneder. Det vi gjør nå er å utvide akseptfristen til ut april slik at en ny generalforsamling kan få anledning til å gjøre om på vedtaket fra i går. Og det er jeg sikker på at det er sterke krefter som ønsker, sier Koch til Journalisten.

Han mener spørsmålet om det kan være aktuelt for Polaris Media å øke budet på 11,1 millioner kroner som irrelevant.

– Vi har en fremforhandlet avtale som ligger på bordet. Vi er enig med Inntrøndelagen og AS Nord-Trøndelag om pris og sånn, og har laget en pakke det er enighet om. Da må man si ja eller nei til den.

Journalisten har vært i kontakt med Vidar Øie Nilsen, som ikke hadde anledning til å kommentere saken på stående fot overfor Journalisten.

Powered by Labrador CMS