Ole Bjørner Loe Welde seiler opp som et aktuelt navn i jakten på ny sjefredaktør i Dagbladet. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX
Ole Bjørner Loe Welde seiler opp som et aktuelt navn i jakten på ny sjefredaktør i Dagbladet. Foto: Kjell Herskedal / SCANPIX

Nyhetsjeger kan bli redaktør i Dagbladet

Sluttet i avisa for to år siden, kan være på vei tilbake og opp i sjefsstolen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere nyhetsjegeren Ole Bjørner Loe Welde (34) seiler opp som et aktuelt navn i jakten på ny sjefredaktør i Dagbladet. Loe Welde vil ikke kommentere hvorvidt han har vært til samtaler med avisen, slik Journalisten har fått opplyst på annet hold.

– Jeg synes ikke det er riktig å gå inn på detaljer om jeg har vært til samtaler eller ikke. Dagbladet går nok bredt ut og snakker med mange. Det jeg imidlertid vil understreke er at jeg har det veldig bra der jeg er i dag. Jeg trives godt med å bo i Molde og føler at jeg har mye ugjort i Romsdals Budstikke.

I løpet av mai

Det er ventet at Dagbladets nye sjefredaktør tilsettes i løpet av mai. Konsernsjef Tore Stangebye har tidligere gitt uttrykk for at dette er målsetningen. Leder av redaksjonsklubben i Dagbladet, Turid Næss, sier til Journalisten.no at klubben ikke har spilt inn noen formell liste med aktuelle navn. Klubbens er representert i ansettelsesutvalget med Tore Bergsaker.

– Jeg ønsker ikke å si noe om status for ansettelsesutvalget, er hans knappe kommentar.

Bergsaker vil heller ikke ytre noe som helst om Loe Welde.

Konsernsjef Tore Stangebye har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

– Mange navn

– Det er kanskje like mange forslag til kandidater som det er ansatte i Dagbladet. Ansettelsesutvalget har bok mange spennende navn på blokka, sier klubbleder Næss.

– Hva er din reaksjon på navnet Ole Bjørner Loe Welde?

– Han er en kjempefin kar og et spennende navn. Jeg kjenner ham godt og har jobbet godt sammen med ham. Men jeg har ikke lyst til å kommentere eventuelle kandidater til sjefredaktørjobben, før det er avklart hvem som er ansatt.

Nyhetsjeger-gruppe

Redaksjonsklubben har tidligere gitt klart uttrykk for et ønske om at Dagbladet skal satse mer på nyhetsarbeidet. Loe Welde passer godt inn i en slik sammenheng. For noen år siden tilhørte han en uformell nyhetsjeger-gruppe i Dagbladets redaksjon. Han jobbet i Dagbladet fra 1998, da han fullførte journalistikkstudiene ved Høgskolen i Oslo, til 2008. Han har erfaring som sjef for Dagbladets nyhetsavdeling og hatt ulike andre lederfunksjoner i avisa.

Etter å ha vært Dagbladets London-korrespondent sa Loe Welde opp i mars 2008 for å bli nyhetssjef i Dagsavisen. Men før han rakk å tiltre der ble han ansatt som ny ansvarlig redaktør i Romsdals Budstikke.

Helle og Markussen

Det er heller ikke tvil om at Lars Helle er et sterkt navn i ansettelsesutvalgets kabal. Han har satt seg i respekt, både internt og utad, som konstituert sjefredaktør. Helle har i flere intervjuer satt døra på gløtt, forutsatt at han slipper å vende hjembyen ryggen og kan fortsette som ukependler.

Konsernredaktør John Arne Markussen er etter det Journalisten.no kjenner til blant de heteste kandidatene til sjefredaktørjobben. Han er styremedlem i både papirutgaven og DB Medialab, og skal ha vært blant de fremste interne skeptikerne til Anne Aasheims kommentartunge redaksjonelle profil.

Powered by Labrador CMS