Geir Ramnefjell forlater jobben som kulturredaktør i Dagbladet. Foto: Lars Eivind bones
Geir Ramnefjell forlater jobben som kulturredaktør i Dagbladet. Foto: Lars Eivind bones

Geir Ramnefjell (33) blir politisk redaktør i Dagbladet

Sjefredaktør John Arne Markussen gjør rokeringer i redaktørkollegiet.

Publisert Sist oppdatert

Den nåværende kulturredaktør Ramnefjell flyttes nå til større oppgaver i stolen som politisk redaktør i Dagbladet. Han overtar for Marie Simonsen, som det i oktober i fjor ble kjent skulle gi seg etter 12 år.

Ramnefjell har jobbet i Dagbladet siden 2004. Før han ble kulturredaktør i 2012 var han debattansvarlig. Ansvaret for debattstoffet tar han nå med seg til den nye jobben.

– Geir har løftet oss på kultur og debatt og er en pådriver for det digitale. Som kulturansvarlig er han selv blitt en viktig stemme i norsk offentlighet. Geir har interesse og kapasitet til å ta enda større plass som samfunnsdebattant. Det blir spennende å følge ham i den nye rollen, sier sjefredaktør John Arne Markussen i en pressemelding.

Sigrid Hvidsten. Foto: Jacques Hvistendahl
Sigrid Hvidsten. Foto: Jacques Hvistendahl

Hvidsten ny kulturredakør

Sigrid Nilsen Hvidsten (38) overtar Ramnefjells jobb som kulturredaktør. Hun ledet i sin tid Dagbladet Fredag, og har vært kulturreporter og kommentator, musikkansvarlig og utgavesjef av Magasinet.

I tillegg blir Karine Østtveit (36) inn i en nyopprettet stilling som Magasinet-redaktør. Hun har vært utgavesjef for magasinet siden 2014, og tidligere erfaring som avdelingsleder for kultur og journalist i flere avdelinger i Dagbladet, samt seks år som reporter i Aftenpostens A-magasin.

De nye redaktørene rekrutteres altså internt. Det er fungerende klubbleder Pål Marius Tingve glad for.

– Det er sjefredaktørens privilegium å rekruttere redaktører. Jeg vil bare si at dette er flinke folk, sier Tingve til Journalisten.

Karine Østtveit. Foto: Siv Johanne Seglem
Karine Østtveit. Foto: Siv Johanne Seglem

Også sjefredaktøren er stolt av at kandidatene er hentet internt.

– Det er et godt signal – både innad og utad. Vi har veldig mange flinke folk i Dagbladet. Dette laget representerer faglig tyngde, fornyelse, digital forståelse og operativ styrke, sier Markussen i en pressemelding.

Om alle sine nye redaktørkolleger fremhever Markussen at de er digitale.

Redaktørkollegiet har hittil bestått av nyhetsredaktør Frode Hansen, kulturredaktør Geir Ramnefjell og redaktør John Olav Egeland i tillegg til sjefredaktøren. Hansen fortsetter som nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder.