NRK-journalist Line Andersen møter arbeidsgiveren i retten til uka. Her i Beijing under VM i friidrett i 2015.
NRK-journalist Line Andersen møter arbeidsgiveren i retten til uka. Her i Beijing under VM i friidrett i 2015.

Ville sende direkte fra Line Andersen-saken: Tingretten sa nei

Søknad fra Dagbladet TV.

Publisert

I en avgjørelse fra tirsdag 11. mai viser tingrettsdommer Helen Andenæs Sekulic til en søknad fra Dagbladet TV en uke tidligere, som gjaldt «tillatelse til å ta opptak, lyd og bilde, og eventuell mulighet til å sende hovedforhandling direkte på db.no i ovennevnte sak».

I søknaden trekkes det fram at Line Andersens sak mot NRK utløser offentlig interesse, og at opptak og publisering er nødvendig for å sikre en balansert dekning, ifølge oppsummeringen i avgjørelsen.

Men svaret fra retten ble nei. Filming kan skape press og påvirke forklaringene, mener retten:

«[...] selv om Andersen er en offentlig kjent aktør og arbeidsgiver er NRK, gjelder saken en konflikt knyttet til hennes arbeidsforhold, som berører mange ansatte. Retten legger til grunn at en filming av forhandlingene vil kunne skape et uheldig press for parter, partsrepresentanter og vitner. Retten mener at det er en reell risiko for at filming under saken vil påvirke fremstillinger og forklaringer, og dermed sakens opplysning, noe som vil være forstyrrende for forhandlingene», står det i avgjørelsen.

Redaksjonssjef Bjørn Carlsen i Dagbladet TV skriver til Journalisten:

– Vi søkte fordi tv er en helt vanlig måte å formidle nyheter på, som et alternativ til tekst, og lovens hovedregel er at filming er tillatt i sivile saker. Vi har sett svaret, og tar det til etterretning. En eventuell filming ville selvsagt vært underlagt de helt vanlige, redaksjonelle vurderingene når det kommer til publisering.

Hovedforhandlingen i Oslo tingrett gjennomføres med fysisk oppmøte for partene og flere av vitnene. Journalister må følge saken over videostrøm.

Det er satt av fire dager i Oslo tingrett til saken fra tirsdag 18. mai.

Powered by Labrador CMS