Morgenbladet har ansatt Sun Heidi Sæbø som samfunnsredaktør. Foto: Sturlason
Morgenbladet har ansatt Sun Heidi Sæbø som samfunnsredaktør. Foto: Sturlason

Sun Heidi Sæbø blir samfunnsredaktør i Morgenbladet

Slutter i Dagbladet etter 14 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sun Heidi Sæbø begynner i august som samfunnsredaktør i Morgenbladet. Det skriver avisa i ei pressemelding.

Sæbø kommer fra Dagbladet, hvor hun har jobbet i 14 år, både som kveldsredaktør, nyhetssjef og nå sist som utgavesjef i Magasinet. Hun vil lede Morgenbladets samfunnsavdeling, som blant annet dekker områdene politikk og forskning.

– Dette blir gjevt! Sammen skal vi gjøre Morgenbladet til en enda viktigere plattform for politisk debatt, sier Sæbø, ifølge pressemeldinga.

Sæbøs erfaring har vekt på utenriksjournalistikk og hun har utdannelse innen blant annet sammenlignende politikk, historie, kinesisk politikk og språk fra både Universitetet i Bergen og Shanghai. I tillegg har hun gitt ut tre sakprosabøker om henholdsvis Nord-Korea og Kina.

– Vi er veldig stolte av å ha fått Sun Heidi med på laget! Tross sin unge alder har hun en svært imponerende merittliste, og har vist seg som en populær og dyktig leder og en god formidler. Og ikke minst: Hun brenner for journalistikk og avismakeri, akkurat som resten av Morgenbladet-familien, sier ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen, ifølge pressemeldinga fra Morgenbladet.

Powered by Labrador CMS