Dagbladet vant europeisk innovasjonpris

«Null CTRL» stakk av med pris under European Press Prize.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Det er helt fantastisk å bli Europamester i journalistisk innovasjon, sier sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet til Journalisten om seieren i European Press Prize.

Tidligere i dag mottok journalistene Linn Kongsli Hillestad og Espen Sandli sammen med programmerer og utvikler Ola Strømman prisen i Reuters lokaler i London.

Avslørt digitale problemer

De tre har testet databaser, overvåkningskameraer og kontrollsystemer som ligger åpent på internett. I dette arbeidet har de blant annet avslørt at rundt 2.000 overvåkningskameraer i norske nattklubber, hjem, butikker og ikke minst i norske hjem ligger tilgjengelig på nett, skriver Dagbladet

Prosjektet har også gjennom 60 artikler over de siste månedene funnet ut at 2.500 styringssystemer som er koblet til nett har minimal eller ingen sikkerhet.

Markussen sier dette er et prosjekt som peker fremover og som han mener har betydning langt utover Dagbladet.

- Jeg synes det er en stor ære at vi får denne prisen. Ser vi det i kontekst er det ofte designpriser vi henter hjem fra Europa.

Samlende

Markussen karakteriserer prisen som veldig motiverende og samlende for staben.

- Det er en bekreftelse på at vi gjør riktige ting.

Over 300 bidrag skal ha blitt vurdert, og på nominasjonslisten finner vi blant annet Wall Street Journal og La Stampa for å nevne noen av Dagbladets konkurrenter.

- Det er å håpe at artikkelserien har ført til en ny bevissthet rundt disse problemstillingene, og det hadde vært veldig artig om andre presseorganer i Europa gjør den samme øvelsen i sine land, sier utvikler Ola Strømman til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS