Marianne Aulies familiekjærlighet i PFU

Samt uthenging i Snåsningen i PFU i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Vanligvis pleier PFU å møtes på tirsdager, men denne måneden er det flyttet til mandag og til Høgskolen i Oslo.

En av sakene du vil få mulighet til å se her på Journalisten.no er en klage rettet mot Fredriksstad Blad etter at avisa klippet fra andre medier.

Familien

Den kjente kunstneren Marianne Aulie har uttalt i et intervju med det New York-baserte nettstedet Scallywag & Vagabond at hennes mor aldri hadde elsket henne. Dette gjenga Fredriksstad Blad og er nå klaget inn av Aulies familie som mener lokalavisa sprer usanne rykter.

Familien mener avisen har bedrevet dårlig kildekritikk, har krenket privatlivets fred, ikke gitt imøtegåelse og vist manglende hensynsfullhet.

Avisen på sin side skriver at de forstår at sitatene kan oppfattes sårende og støtende, men viser til at sitatene er en liten del av et større intervju i et anerkjent nettsted og at redaksjonen ikke har tilført noe ytterligere i saken.

Etter at familien reagerte, ble det også gitt mulighet for imøtegåelse, noe familien ikke ønsket.

Lokalt

Lokalavisen Snåsningen er klaget inn av ikke mindre enn fire personer. Bakgrunnen er to lederartikler i avisen hvor to av de fire er navngitt i den ene artikkelen. De fire mener at avisen har brakt feilaktige opplysninger på trykk og ikke latt de fire få mulighet til imøtegåelse eller tilsvar.

Snåsningen avviser klagen og viser til at klagerne vanligvis får positiv omtale og at de må akseptere kritikk i avisens kommentarer av samrøre av lokalt næringsliv og forvaltning.

Dødens gård

Den tredje saken Journalisten vil overføre fra PFU, er en dobbelt klage mot Dagbladet og VG. De to avisene er klaget inn for PFU av Knut Keiko Kaasastul gjennom advokat.

Bakgrunnen er at Kaasastul er blant de som ble tiltalt for medvirkning til et av de to drapene på Vollheim gård i Søndre Land. I fjor fant tingretten han medskyldig, men han ble i januar i år frifunnet av lagmannsretten.

Kaasastuls klage går på at avisene hadde bred omtale da saken verserte i rettssystemet, men verken papirutgavene til Dagbladet eller VG har omtalt frifinnelsen.

Begge de to avisene viser til at frifinnelsen ble omtalt i deres respektive nettutgaver. Dagbladet mener det allerede var allment kjent at Kaasastul var frikjent og at avisen hadde på dette tidspunktet trappet ned dekningen av drapssaken på papir. VG viser til at det er vanlig at hendelsesnyheter publiseres i mediehusenes nettutgaver og ikke dagen etter i papirutgaven.

Powered by Labrador CMS