Var forberedt på bråk

Men Trygve Aas Olsen gleder seg over gode anmeldelser.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Høy temperatur og skjellsord i fleng har preget debatten rundt Trygve Aas Olsens beskrivelser av Dagbladets indre liv. Det overrasker ikke forfatteren.

– Jeg har skrevet en bok som er direkte i formen der jeg behandler en mediebedrift på samme måte som journalister ville behandle enn indre strid i for eksempel Arbeiderpartiet. Jeg var forberedt på at det ville være drøy kost for journalistkolleger. Men det synes jeg sier mest om dem.

– Hva synes dine kilder om boka?

– De som har lest boka har nesten uten unntak vært positive. Det har vært veldig hyggelig å få ros fra folk, men det som betyr aller mest er at anmelderne har vært gjennomgående positive, og ment at det er viktig og nødvendig at noen skriver om mediebedrifter. Det har varmet, sier Aas Olsen.

Kritikk fra folk som ikke har lest boka tar han derimot ikke på alvor.

– Men anmeldere mener også du ikke legger nok vekt på strukturendringer?

– To kapitler handler om internett og jeg omtaler også strukturendringen som et sentralt premiss. Men jeg skjønner kritikken litt, det gjerne kunne vært mer om dette. Uten at det endrer min analyse. Skyldes avisas nedtur bare internett, eller har Dagbladledelsen en del skyld for at det er blitt slik? Jeg mener det og det er det min bok handler om.

Powered by Labrador CMS