Aasheim justerer kartet

Marie Simonsen kommer ikke under Hege Duckert likevel. Flere «konstruktive innspill» har fått Anne Aasheim i tenkeboksen for å tegne et nytt organisasjonskart.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har hatt mange forslag til organisasjonsmodeller og den med politisk redaktør underordnet kulturredaktøren er én av dem. Men etter at vi presenterte denne internt i Dagbladet har jeg mottatt 15 høringsuttalelser med mange konstruktive innspill. Det har fått meg til å innse at jeg trenger et par måneder til for å få den nye organisasjonsmodellen for Dagbladet på plass, sier Anne Aasheim.

Etter det Journalisten forstår, ble modellen presentert på allmøter i Dagbladet 21. november og i større detalj på et møte med de fleste av avishusets mellomledere. Disse skal ikke være informert om at skissen er trukket tilbake.

Ikke negativt, bare konstruktivt

Aasheim ønsker ikke å konkretisere innholdet i de 15 høringsuttalelsene, utover at hun ikke ønsker å karakterisere dem som negative, men konstruktive. Aasheim bekrefter likevel at «to av mange innvendinger» har handlet om plasseringene i kartet til politisk redaktør og nettredaktør.

– Det er slett ikke sikkert at den foreslåtte løsningen var den beste. Jeg er i ferd med å se på dette og ta hensyn til disse innvendingene nå, sier Anne Aasheim på en måte som vanskelig kan tolkes annerledes enn at både politisk redaktør og nettredaktør vil få nye posisjoner i kartet.

Simonsen rykker opp

– Du kan i hvert fall skrive at Simonsen ikke kommer til å bli underordnet Duckert. Så det avbildete kartet er dermed ikke lenger aktuelt og kan godt trekkes, kommenterer Aasheim og beklager samtidig at to dager med flere telefon-, sms- og eposthenvendelser fra Journalisten om dette er blitt ubesvart.

– Det har vært fryktelig mye møtevirksomhet, forklarer Aasheim.

Powered by Labrador CMS