Jan Thoresen fra Dagbladet.no til Hjemmet Mortensen

DB Medialabs redaksjonssjef utvikling, Jan Thoresen, sa mandag opp stillingen. Han tiltrer en ny stilling som nettredaktør i Hjemmet Mortensen ved nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har jobbet i Dagbladet.no siden april 2000, og da tilbudet om å bygge opp noe nytt dukket opp ble det for fristende til å si nei til, sier Thoresen om grunnen til at han har sagt opp sin stilling i DB Medialab.

HM satser digitalt

Meldingen om hans avgang ble kunngjort på en internmail i Dagbladet mandag ettermiddag. Og tirsdag ettermiddag kom pressemeldingen fra Hjemmet Mortensen, som bekrefter at Thoresen blir en av tre nye internettredaktører for selskapets digitale satsing.

– Hjemmet Mortensen har vært et bladforlag som er i ferd med å ta skrittet over til å bli et mediehus. Hittil har våre redaksjonelle ressurser og produkter på nettet vært nokså spredt. Målet er nå å samle dem og utnytte dem bedre på en måte som gir Hjemmet Mortensen et digitalt ansikt utad. Dette arbeidet skal Thoresen og de to andre nytilsatte redaktørene lede, sier Espen Adestein, direktør i Hjemmet Mortensen Interaktiv (HMI).

De to andre redaktørene er Svein Erik Hole, som nærmest kommer fra en stilling som utviklingsredaktør i Edda Digital, samt redaksjonssjef i HMI, Trude Susegg.

Utfordring vs misnøye

Det har vært uro i DB Medialab det siste året og konflikt med morhuset om hvilken retning Dagbladets nettsatsing bør ta. Thoresen ønsker ikke å kommentere dette, og hevder at uroen i Dagbladet ikke er grunnen til at han nå forlater Akersgata.

– For meg handler det mer om å få bygge opp noe nytt enn misnøye med noe som kanskje kunne vært bedre. Etter totalt tolv år i Akersgata er det vel også på tide å bevege litt på seg, sier Thoresen.

Powered by Labrador CMS