Ansvarlig redaktør i Dagens Medisin, Markus Moe, sier at de oppfattet blomsterforsendelsen som en trussel. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Ansvarlig redaktør i Dagens Medisin, Markus Moe, sier at de oppfattet blomsterforsendelsen som en trussel. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Mangemillionær anmeldt etter å ha sendt roser og konfekt til journalist

– Ble oppfattet som en trussel, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringsliv kan onsdag kveld fortelle om den danske helsemillionæren Jesper Melin Ganc-Petersen som sendte 300 roser og hjertekonfekt til en journalist i fagbladet Dagens Medisin etter et kritisk intervju. Og det som deretter skjedde.

– Det var veldig ubehagelig. Jeg oppfattet at blomstene var ment som en trussel om hva jeg kunne vente meg hvis jeg skrev videre om denne saken, sier journalist Målfrid Bordvik i Dagens Medisin til Dagens Næringsliv.

Blomstene ble levert til Bordviks bolig, sammen med et kort med en «takk for sist»-hilsen og signert «F».

Dagens Medisin skriver også selv om saken. Ansvarlig redaktør i fagbladet, Markus Moe, sier til egen nettside at de oppfattet blomstersendingen som en mulig trussel mot en av fagbladets journalister og derfor valgte å politianmelde forholdet.

– Vi anmeldte den anonyme roseforsendelsen. Det er en viktig prinsipiell sak. Vi har ikke anmeldt noen person i denne sammenhengen, men selve handlingen.

I ettertid har Jesper Melin Ganc-Petersen innrømmet overfor fagbladet at han sendte blomstene. Han har også kommet med en beklagelse.

«Jeg vil med denne mail beklage min handling og gi deg min uforbeholdne undskyldning», skriver Ganc-Petersen til Dagens Medisin.

Til Dagens Næringsliv sier Ganc-Petersen at det var ment som en spøk, og et forsøk fra hans side på å fortelle at han ikke tok det ille opp at han og journalisten hadde vært uenige om en sitatsjekk etter et intervju.

– Det var vanskelig å oppfatte dette som humor. Rosene kom anonymt med en hilsen som var egnet til å skape ubehag og usikkerhet rundt hva jeg kunne vente meg fremover, sier journalist Bordvik til eget blad.

Powered by Labrador CMS