Foto: Birgit Dannenberg
Foto: Birgit Dannenberg

DN ansetter igjen

Ett år etter at nesten 30 medarbeidere forsvant ut døren, skal nye ansettes.

Publisert Sist oppdatert

I torsdagens Dagens Næringsliv annonserer avisen som var gjennom en økonomisk krise høsten 2008, etter journalister. På nyåret i fjor fikk 18 medarbeidere ja på sine søknader om sluttpakker. 11 av disse var redaksjonelle medarbeidere.

I innsparingsprogrammet fikk også 28 medarbeidere ja til å redusere arbeidstiden. I tillegg forsvant sju ansatte ut i AFP.

Beste januar

Etter det Journalisten hører har Dagens Næringsliv nå et luksusproblem, Avisens annonsetilfang har økt så mye at den mangler redaksjonelt innhold.

– Annonseinngangen i januar har vært relativt god. For merkevaredelen av annonse blir dette avisens beste januarmåned noensinne. Vi vedtok årets budsjett i fjor, før vi visste hvordan omsetningen i januar ville bli, men en god start på året gir økt trygghet når vi nå oppbemanner redaksjonen, skriver sjefredaktør Amund Djuve i en epost.

Djuve forklarer at DN har klare planer for hvordan avisa skal fortsette veksten innen både lesermarkedet og annonsemarkedet. Et av de sentrale elementene i disse planene er å fortsette å styrke det redaksjonelle produktet, noe annonsen er en konsekvens av.

Større press

Det er nestleder Åsne Haugli i redaksjonsklubben godt fornøyd med. Hun forklarer at de etter nedbemanningen opplever et sterkere leveringspress i redaksjonen.

– Mens antall journalister er redusert, holdes ambisjonsnivået oppe. Det er klart folk merker dette i form av høyt arbeidspress og press på leveringer, og vi setter så klart pris på at vi får nye kolleger. Det er viktig for oss å bli flere igjen.

I stillingsannonsen er det ikke spesifisert hvor mange journalister Dagens Næringsliv skal ansette. Snarere fremstår den som et forsøk på å finne ut hva slags kompetanse som befinner seg i markedet.

De beste

– Vi vil at de vi ansetter skal være blant de aller dyktigste journalistene som er mulig å få fatt på. Klarer vi kun å finne én vi synes er dyktig nok ansetter vi henne eller ham, finner vi fem ansetter vi alle fem, sier Djuve.

På spørsmål om det kan være aktuelt å hente inn igjen noen av de journalistene som forsvant ut gjennom nedbemanningen i fjor, svarer redaktøren: – Vi kommer til å ansette de beste.

Powered by Labrador CMS