Foto: Birgit Dannenberg

DN ansetter igjen

Ett år etter at nesten 30 medarbeidere forsvant ut døren, skal nye ansettes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I torsdagens Dagens Næringsliv annonserer avisen som var gjennom en økonomisk krise høsten 2008, etter journalister. På nyåret i fjor fikk 18 medarbeidere ja på sine søknader om sluttpakker. 11 av disse var redaksjonelle medarbeidere.

I innsparingsprogrammet fikk også 28 medarbeidere ja til å redusere arbeidstiden. I tillegg forsvant sju ansatte ut i AFP.

Beste januar

Etter det Journalisten hører har Dagens Næringsliv nå et luksusproblem, Avisens annonsetilfang har økt så mye at den mangler redaksjonelt innhold.

– Annonseinngangen i januar har vært relativt god. For merkevaredelen av annonse blir dette avisens beste januarmåned noensinne. Vi vedtok årets budsjett i fjor, før vi visste hvordan omsetningen i januar ville bli, men en god start på året gir økt trygghet når vi nå oppbemanner redaksjonen, skriver sjefredaktør Amund Djuve i en epost.

Djuve forklarer at DN har klare planer for hvordan avisa skal fortsette veksten innen både lesermarkedet og annonsemarkedet. Et av de sentrale elementene i disse planene er å fortsette å styrke det redaksjonelle produktet, noe annonsen er en konsekvens av.

Større press

Det er nestleder Åsne Haugli i redaksjonsklubben godt fornøyd med. Hun forklarer at de etter nedbemanningen opplever et sterkere leveringspress i redaksjonen.

– Mens antall journalister er redusert, holdes ambisjonsnivået oppe. Det er klart folk merker dette i form av høyt arbeidspress og press på leveringer, og vi setter så klart pris på at vi får nye kolleger. Det er viktig for oss å bli flere igjen.

I stillingsannonsen er det ikke spesifisert hvor mange journalister Dagens Næringsliv skal ansette. Snarere fremstår den som et forsøk på å finne ut hva slags kompetanse som befinner seg i markedet.

De beste

– Vi vil at de vi ansetter skal være blant de aller dyktigste journalistene som er mulig å få fatt på. Klarer vi kun å finne én vi synes er dyktig nok ansetter vi henne eller ham, finner vi fem ansetter vi alle fem, sier Djuve.

På spørsmål om det kan være aktuelt å hente inn igjen noen av de journalistene som forsvant ut gjennom nedbemanningen i fjor, svarer redaktøren: – Vi kommer til å ansette de beste.

Powered by Labrador CMS