Dagens Næringsliv reagerer på saksforbudet Torbjørn Røe Isaksen har fått av Karantenenemnda.
Dagens Næringsliv reagerer på saksforbudet Torbjørn Røe Isaksen har fått av Karantenenemnda.

DN med støtte til E24-redaktør på lederplass

Bør ikke få saksforbud, mener avisen.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen får som E24-redaktør i en periode ikke lov til å involvere seg i saker der hans tidligere departement er involvert, er konklusjonen til Karantenenemnda.

Nemda begrunner sitt vedtak med at overgangen fra statsråd til samfunnsredaktør i E24 «kan være egnet til å svekke tilliten til forvaltningen» dersom Røe Isaksen ikke tillegges et saksforbud på et halvt år etter å ha sittet i regjering.

Dette får konkurrenten Dagens Næringsliv til å reagere. I en leder publisert tirsdag ettermiddag, skriver avisen:

«Slik vedtaket er nå er det ubegripelig. Det er også et alvorlig inngrep både i Røe Isaksens ytringsfrihet og pressefriheten. I praksis bestemmer Karantenenemnda her at en redaktør ikke kan skrive om et bredt spekter av saker.»

Avisen ramser opp:

«Under departementet finnes sentrale etater som Nav, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet. Hvordan det kan svekke tilliten til politikk eller forvaltning at en eks-politiker skriver kommentarer om saker der disse er involvert er ikke lett å skjønne.»

DN spør videre om Karantenenemnda mener at Røe Isaksen, hvis han ikke hadde hatt jobb i E24, skulle hatt forbud mot å mene noe om saker der departementet eller underliggende etater var part, for eksempel i leserinnlegg i en avis.

Røe Isaksen har anket vedtaket.

Les hele lederen hos Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS