Godt assistert troppet Nicki Minaj opp på kontorbesøk hos Tidal, etter å ha latt norsk presse vente i fire timer. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Godt assistert troppet Nicki Minaj opp på kontorbesøk hos Tidal, etter å ha latt norsk presse vente i fire timer. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Nicki Minaj besøkte Tidal – som hun muligens er deleier i: Fikk norsk presse til å vente i 4 timer

Journalister og fotografer satt «Minajfaste».

Publisert Sist oppdatert

Nicki Minaj sto mellom Rihanna og Madonna da Tidal lanserte seg selv 30. mars 2015. Nå som strømmetjenesten er i kraftig uvær, la rapdronningen inn et besøk for å støtte opp.

– Det var en utrolig følelse å besøke Oslo-kontoret. Menneskene var så varme, smarte og vennlige. Det gjorde at jeg følte meg enda mer stolt over å være en del av dette utrolige selskapet kalt Tidal, heter det fra Minaj i en presseuttalelse via PR-selskapet som styrte showet.

For norske medier slapp ikke til med et eneste spørsmål – iallfall ikke som superstjernen rakk å besvare der hun ble ført inn, og ut, like raskt av storvokste karer i dress.

– I love Norway, ropte Minaj på vei inn på kontorbesøk, iført rosa hår og rosa negler og shorts i vinterregnet. Da hadde den sorte bilen kjørt henne så langt opp den røde løperen som inngangspartiet tillot.

Dermed vet vi ikke om hun fremdeles sitter på en liten aksjepost i Tidal, og heller ikke hva hun mener om at Økokrim etterforsker mulig datamanipulasjon i Tidal.

Minajfast rikspresse

I nærmere fire timer satt journalister og fotografer Minajfaste ved inngangen til kontorbygget der Tidal holder til.

Riksdekkende presse i spennet NRK, TV 2, VG og Dagbladet til bransjenettsteder som Natt&Dag, Gaffa og 730.no var på plass – og trodde på stadige løfter om at «nå reiser hun snart fra hotellet» og «nå setter hun seg snart i bilen».

Der var også Dagens Næringsliv-journalist Markus Tobiassen, som sammen med kollega Kjetil Sæter i mai i fjor sto bak DNs prisbelønte avsløringsdokumentar «Strømmekuppet» om Tidal.

Til stede var også en reporter som avslørte nettingstrømper unna jeansen og ville ha Minajs mening om twerkingen han bød på.

Men superstjernen brukte mer tid på å vente inne bak bilens mørke ruter på en paraply i riktig størrelse, enn hun brukte på journalistene.

Kriserådgiver styrte showet

Det er ganske uvanlig at en artist av denne størrelsen trår til med kontorbesøk – og det bare timer før hun skulle stå på scenen i Stockholm, og et halvt døgn etter sin egen Oslo-konsert.

Men så er det heller ikke vanlig å bli innkalt til et slikt pressemøte av en PR-rådgiver som nylig kalte seg kriserådgiver da han skrev kronikk.

Og Økokrim etterforsker altså mulig datamanipulasjon i strømmetjenesten – med sitt knippe verdensberømte musikere på eiersiden. Mens Tidal eies fra skatteparadiset Caymanøyene, ligger hovedkontoret på Tøyen, der de fleste ansatte jobber og brorparten av pengestrømmen går ifølge Dagens Næringsliv via norske selskaper.

Tidal har hele tiden nektet for at det har foregått manipulasjon og mener selskapet er utsatt for en svertekampanje fra DN.

Radioprogram hos konkurrenten

Uansett er den lille hovedpersonen i glimrende form, ifølge 730-anmelder og musikkjournalist Chioma Anugweje som også fikk med seg Nicki Minajs konsert i Oslo Spektrum søndag.

– Den var kjempebra. Nicki er en av de rapperne som virkelig bryr seg om sceneshowet, som bryr seg om hele pakka. Hun er en kjempeflink rapper, skriver sine egne låter, og er et multitalent, sier Anugweje til NTB.

– Hvorfor tror du hun besøker Tidal i dag?

– Jeg tror hun kom for å skape mer oppmerksomhet både rundt seg selv og Tidal, og vise verden at Tidal fortsatt er en bra strømmetjeneste. Selv om hun har et samarbeid med musikktjenesten Apple, og har sitt eget «Queen Radio Show» på Beats 1, tror jeg hun vil vise at hun føler seg knyttet til Tidal fremdeles.

Powered by Labrador CMS