Trond Sundnes vil være konsernsjef for «nye» NHST Media Group, og rapporterer til mediekonsernets styre.
Trond Sundnes vil være konsernsjef for «nye» NHST Media Group, og rapporterer til mediekonsernets styre.

NHST deles opp

Mediedelen blir eget underkonsern.

Publisert Sist oppdatert

Fra fjerde kvartal 2021 deles NHST-konsernet i to nye underkonsern; et mediekonsern bestående av Dagens Næringsliv, Fiskeribladet, Europower og NHST Global Publications og et konsern for SaaS‐ selskapene Mention og MyNewsdesk, skriver selskapet i en pressemelding.

– Både medieselskapene og SaaS‐selskapene har store ambisjoner for utvikling de neste årene. De organisasjonsmessige endringene vi nå gjør skal sikre at vi kan øke tempoet på produktutvikling og digitalisering i alle deler av selskapet, sier konsernsjef Trond Sundnes i pressemeldingen.

Dagens morselskap NHST Media Group skifter navn til NHST Holding. NHST Holding vil bli et rent holdingselskap uten ansatte som eier to underkonsern. Medievirksomheten vil på sikt viderføre navnet NHST Media Group. SaaS‐selskapene samles under selskapet NHST Marketing Technologies, står det videre i pressemeldingen.

Navneendringene forutsetter vedtak i generalforsamling som skal avholdes i fjerde kvartal.

Sundnes vil være konsernsjef for NHST Media Group, og rapporterer til mediekonsernets styre.

– Vi har de beste journalistene både i Norge og internasjonalt innenfor våre dedikerte områder: finans, samfunn og næringsliv, sjømat, shipping og energi. Det er også en fantastisk gjeng i våre kommersielle avdelinger, som sikrer at vi vokser både på abonnements‐ og annonsesiden i Norge og internasjonalt. Nå samler vi våre kommersielle krefter sammen med produkt, utvikling, analyse og støttefunksjoner under én ledelse, sier Sundnes.

SaaS‐selskapet vil ha eget styret og CFO i NHST Media Group, Baard Haugen, fortsetter som styreleder i denne virksomheten.

Powered by Labrador CMS