Mediefolk:

Styreleder Anette S. Olsen sammen med NHSTs nye konsernsjef Trond Sundnes.
Styreleder Anette S. Olsen sammen med NHSTs nye konsernsjef Trond Sundnes.

Trond Sundnes blir ny konsernsjef i NHST

Dagens Næringsliv-eier får ny toppsjef.

Publisert Sist oppdatert

Styret i NHST Media Group har ansatt Trond Sundnes (46) som ny konsernsjef, skriver selskapet i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som konserndirektør for NHST Global Publications, og har jobbet i ulike roller i konsernet siden 2007.

– Trond har vært sentral og svært viktig i den digitale omstillingen vår, først i DN og så i Global, de siste årene. Styret er imponert over det han har fått til å skje med både utvikling av forretningsmodeller, vekst, digital omstilling og produktutvikling, sier styreleder Anette S. Olsen i pressemeldingen.

– At han også har en bred journalistisk bakgrunn gjør styret trygg på at han er den riktige til å ta denne rollen. Vi synes det er spesielt hyggelig at vi har kunnet rekruttere til denne stillingen internt.

Sundnes sier han gleder seg til å ta fatt på denne nye rollen.

– Jeg vet hva jeg går til: dyktige kolleger, ekstremt sterke merkevarer og et ønske om vekst fremover. Så jeg ser frem til å komme i gang.

Sundnes går også inn som styreleder i Dagens Næringsliv.

– Vi har de siste årene jobbet veldig godt med samarbeid og læring på tvers i konsernet, blant annet innen teknologi og innhold. Nå er målet å bygge enda sterkere publikasjoner som kan vokse. Det skal sikre at vi kan fortsette å levere fantastiske journalistiske prestasjoner, både i Norge og internasjonalt.

Sundnes kom til DNs finansredaksjon i 2007 og jobbet i ulike redaksjonelle roller før han i 2015 bygde opp DNs utviklingsavdeling. I 2018 tok han over som leder for NHSTs nisjepublikasjoner i Norge og utlandet.

Sundnes har to ganger vært med og vunnet Skup-prisen. Han har tidligere jobbet i VG, Vårt Land og Vikebladet-Vestposten.

SaaS-selskapene Mynewsdesk og Mention Solutions vil fortsatt rapportere til CFO Baard Haugen som styreleder i begge selskaper. Haugen vil i denne rollen rapportere direkte til styret i NHST Media Group, skriver selskapet.

Powered by Labrador CMS