DN kutter for millioner

Skal spare inn rundt 10 prosent av kostnadene sine.

Publisert Sist oppdatert

Mellom 30 og 50 millioner kroner skal realiseres i kutt i næringslivsavisen innen utgangen av 2009. Det fikk de ansatte i den rosa avisen beskjed om på et allmøte i dag.

– Store tall

Dersom avisen kutter 50 millioner er det omtrent 10 prosent av avisens driftskostnader fra 2007.

– Det er store tall. Det er en prosess på gang og i den prosessen er vi opptatt av å ta vare på medlemmene på en best mulig måte. Så det er litt tidlig å si hvordan vi skal forholde oss til dette, sier nestleder Ingrid Bjørklund i redaksjonsklubben.

Avdelingslederne i avisen skal nå snu hver stein for å finne muligheter til innsparinger. Blant forslagene til mulige kutt ligger blant annet dårligere papirkvalitet på fredagsmagasinet D2. Færre sider i hovedavisen, blant annet med færre børstabeller, blir også vurdert.

I tillegg vurderes økt løssalgspris fra mandag til torsdag. I dag er løssalgsprisen disse dagene på 20 kroner, mens avisen på fredag og lørdag koster 25 kroner.

Bemanningskutt?

På møtet ble det også signalisert at det vil være færre ansatte i avisen etter at kostnadsprogrammet er gjennomført.

– Det er ikke noe man som fagforening ønsker å høre. Nå vet vi ikke helt hvordan utfallet av prosessen blir ennå. Så vi må nesten få vite mer konkret hva dette innebærer, sier klubblederen.

DN har siden jul kuttet kraftig på vikarbruken i avisen. Nå kan også sidetallet i avisen reduseres.

- Det er som jeg sa et av mange tiltak som vurderes, men det er ikke tatt noen beslutning, sier sjefredaktør Amund Djuve.

- Vil kostnadskuttene ramme bemanningen?

- Sannsynligvis.

- Vi gjør dette fordi vi ser at markedet for stillingannonser har falt kraftig i høst og at det er grunn til å tro at den økonomiske situasjonen vil få betydning for andre annonsører etter hvert.

- Vil D2 fortsatt bli trykt i Polen neste år?

- Vi kommer til å trykke D2 i Polen også neste år, men vi vurderer å bruke billigere papir som er like bra.

Powered by Labrador CMS