Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg
Illustrasjon. Foto: Birgit Dannenberg

Tøffe tak i Dagens Næringsliv

Utenrikskontor legges ned, og det strammes inn på reportasjereiser.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i uken kunne Journalisten fortelle at Dagens Næringsliv må kutte i kostnadene med inntil 50 millioner kroner. Disse innsparingene skal være realisert i løpet av 2009.

Nå synes det som om sjefredaktør Amund Djuve er i ferd med å realisere innsparingene allerede.

Ut av EU

Etter det Journalisten kjenner til, skal avisens korrespondent i Brussel, Morten Ånestad, ha fått beskjed fra Djuve om at kontoret skal legges ned. Beskjeden Ånestad skal ha fått, er å pakke ned kontoret så snart som mulig.

– Han reiser hjem til jul, så det stemmer at vi avslutter kontoret et halvt år før perioden er omme, sier klubbleder Bård Bjerkholt.

New York-kontoret til næringslivsavisen skal også henge i en tynn tråd. Egentlig skulle Frode Frøyland vært tilbake fra New York i begynnelsen av året, men på grunn av det pågående presidentvalget ble dette utsatt. Hva som skjer med kontoret når Frøyland kommer tilbake fra oppdraget etter valget i november er uvisst, men kilder Journalisten har vært i kontakt med, antyder at også dette kontoret legges ned.

Lønnskutt

Et annet tiltak ledelsen vurderer er å kutte lønna til de ansatte med fem prosent. Ut ifra en gjennomsnittlig fastlønn i DN innebærer det et kutt i lønningene på 27.000 kroner i året.

– Ta bilen

Et annet sparetiltak er reduserte reiseutgifter. Fra forskjellige hold har Journalisten blitt fortalt om DN-journalister som har fått beskjed om å ta bil fremfor fly for å spare på kostnadene.

– Det er riktig at reisebudsjettene er strammet kraftig inn. De verste historiene som verserer skyldes misforståelser. Vi skal drive normal reportasjevirksomhet, vi tenker oss nok om to og kanskje tre ganger før vi sender folk til London.

Også på overtidsbudsjettet blir det strammet inn i avisen.

– Vi forsøker å minimere det og, men folk jobber overtid hver dag.

NJ er hentet inn for å bistå klubben i spareplanene. Juristen skal ha uttrykt forbauselse over måten prosessen ble håndtert på av sjefredaktøren.

– Det er naturlig å ha kontakt med NJ i en slik kostnadsprosess, sier klubbleder Bjerkholt.

Journalisten har i to dager lagt igjen beskjed hos sjefredaktør Amund Djuve, men har ikke lyktes å komme i kontakt med ham.

Powered by Labrador CMS