Fotografen til svenske Dagens Nyheter ble søndag beskutt med vannkanon i Hongkong. Dette bildet ble tatt i dag. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix
Fotografen til svenske Dagens Nyheter ble søndag beskutt med vannkanon i Hongkong. Dette bildet ble tatt i dag. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB scanpix

Svensk fotograf beskutt med vannkanon: – Det brenner i huden

Mener Hongkong-politiet siktet på ham.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den svenske avisen Dagens Nyheter (DN) er på plass i Hongkong for å følge demonstrasjonene.

Søndag kunne flere medier fortelle om hvordan politiet bruker vannkanoner for å jage vekk studentene som har okkupert det polititekniske universitetet. Men ifølge DN-fotograf Eduardo Leal er også pressefotografene blitt et mål for politiets vannkanoner.

Leal ble sammen med tre andre fotografer beskutt med blått vann under gårsdagens sammenstøt.

– Det brenner i huden, sier han til egen avis.

Leal forteller også at han oppfattet det slik at politiet siktet direkte på dem.

NTB melder i dag – med nyhetsbyrået AP som kilde - at sjefsredaktøren i den kinesiske avisa Global Times tar til orde for at politiet i Hongkong må bruke snikskyttere og skyte med skarpt mot demonstrantene.

I en kommentar på sosiale medier søndag kveld skriver Hu Xijin at politiet ikke bør få ansvaret hvis demonstranter blir drept.

Kommentaren er publisert både på den kinesiske plattformen Weibo og på Twitter, som er forbudt i Kina.

Global Times er en tabloidavis som hører innunder Folkets Dagblad, som er den offisielle avisen til Kinas kommunistparti.

Powered by Labrador CMS