Dette er NRK.nos nye debattredaktør

Forlater Dagsavisen og håper på å løfte kvaliteten i nettdebatten

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Halvor Finess Trettvoll (31) fra Oslo er ansatt som debattredaktør på NRK.no, skriver Frank Gander i en melding til Journalisten. Han kommer fra stillingen som nettopp debattredaktør i Dagsavisen.

Trettvoll har tidligere arbeidet som debattredaktør i Ny Tid, han har skrevet flere bøker, og han har tidligere også ledet kulturavdelingen i Dagsavisen. I sistnevnte avis har han også hatt ansvaret for debattportalen Nye Meninger og vært med å utvikle Dagsavisens nettsider.

Gir mening

Den nye debattredaktøren forteller at det ikke er hundre prosent sikkert hvor snart han forlater Dagsavisen, men at han ønsker å sørge for at det har vært en kompetanseoverlevering før så skjer. Trettvoll begynte i Dagsavisen høsten 2009 og sier han har hatt tre gode år i avisen, men utfordringen i NRK var for spennende til at han kunne la den passere.

– Nettet blir viktigere og viktigere for samfunnsdebatten. At jeg skal få være med og bidra til å gjøre nettdebattene viktigere og bedre er veldig gøy, ikke minst gir det en stor mening.

Ytring.no

Trettvoll skal være med å bygge opp en helt ny debattsatsing, hvordan han og de andre NRK.no skal få bukt med debattroll eller caps-lock-debattanter, er litt usikkert ennå.

– Mitt mål er å løfte kvaliteten på nettdebatten generelt. Og det vil være en redaksjonell utvelgelse av det som løftes opp og fram av innlegg.

Og her kan det gjerne være at Trettvoll knytter opp et panel med faste bidragsytere. Både fra NRK og av stemmer utenfor systemet.

– Målet er å skape en digital flate for meningsytring som setter dagsorden, engasjerer målgruppen vår og bidrar til en bedre norsk nettdebatt, skriver Gander i e-posten.

Debattsatsingen på NRK.no har arbeidstittel Ytring, og vil bli lansert i løpet av høsten 2012.

– I NRK er dette prosjektet godt forankret, og med all den kompetansen, de ressursene og samarbeidsmulighetene som ligger i NRK-systemet, tror jeg vi har gode muligheter til å lykkes, sier Trettvoll.

 

Powered by Labrador CMS