Helge Simonnes. Foto: Birgit Dannenberg
Helge Simonnes. Foto: Birgit Dannenberg

Vårt Land kjøper Dagsavisen

Overtar 66 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Dagsavisen har lenge vært på jakt etter nye eiere eller forretningspartner. Etter halvannet års leting har Carsten Bleness i Dagsavisen funnet Helge Simonnes i Vårt Land. Nå danner de to en ny mediekonstellasjon.

De to selskapene har forhandlet om en avtale siden i våres og er nå kommet fram til en løsning.

Ikke samboere

– Det er ikke snakk om et nytt mediekonsern. Det vi gjør er å etablere et samarbeid som innebærer at Vårt Land kjøper 66 prosent av Dagsavisen, mens Dagsavisen bruker noe av denne summen til å kjøpe 6,6 prosent av Vårt Land, og til å styrke egenkapitalen, sier ansvarlig redaktør i Vårt Land, Helge Simonnes.

Simonnes forklarer at det ikke kommer til å være aktuelt for Dagsavisen å flytte inn i Vårt Lands nye lokaler i KFUM-bygget i Oslo når det står klart. Og han tviholder på at de to avisene skal være selvstendige redaksjonelt.

Profil består

– Vi er ikke på jakt etter redaksjonelle synergier, avisene skal ha en selvstendig profil. Det er på den administrative siden vi har noe å hente i synergiene.

– Kan du si noe om hvor mye dere har gitt for aksjeposten?

– Avtalen er ikke sluttforhandlet, men styrene har godkjent at vi skal sluttforhandle.

Etter det Journalisten forstår, ligger summen på kjøpet på mellom 20 og 30 millioner kroner.

– Dette er en fremtidsrettet satsing. Vi tilføres nødvendig frisk kapital, samtidig som vi blir en del av et større mediefellesskap og kan ta ut betydelige kommersielle synergier, sier sjefredaktør i Dagsavisen, Carsten Bleness, til Vårt Land.

Powered by Labrador CMS