Næsfeldt ny fotosjef i Dagsavisen

Linda Næsfeldt (31) inntar et svært mannsdominert område. Frilansfotografen er ansatt som ny fotosjef i Dagsavisen. – Kjempemorsomt, sier Næsfeldt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hun overtar etter Henrik Björnsson, som etter bare kort tid i Dagsavisen fikk tilbud om tilsvarende jobb i Göteborgs-Posten. Næsfeldt har gjort seg sterkt bemerket som fotograf, med blant annet tre førsteplasser i Årets Bilde de to siste åra. Men hun har ingen ledererfaring.

Stor pris på

Etter starten som praksiselev i Dagsavisen for ti år siden har hun jobbet frilans for VG, Dagbladet Magasinet/Fredag, Henne og KK.

– Men alle må jo få ledererfaring fra et sted. Jeg setter stor pris på at Dagsavisen mener dette er en oppgave jeg kan takle, sier Næsfeldt, som innrømmer at hun ble litt overrasket over jobbtilbudet.

– Jeg tok ikke akkurat det for gitt, nei. Nå er jeg spent og gleder meg veldig til å begynne. I starten blir det mye nytt å lære, sier Næsfeldt.

Dristig valg

Nyhetsredaktør Geir Arne Bore påpeker at selv om det alltid er en risiko forbundet med å ansette folk uten ledererfaring, ligger det også en potensiell gevinst der.

– For oss var det viktig å gjøre et spennende valg, så får formalkompetansen komme etter hvert. Næsfeldt fikk stillingen fordi hun var den beste blant mange gode kandidater. Hun har bevist til fulle at hun er en av landets beste fotografer og så har hun et engasjement for Dagsavisen, sier Bore.

– Dagsavisen har hatt et fotomessig løft det siste året. Dersom Linda Næsfeldts engasjement for det gode bildet kan bringe oss enda et skritt videre, kan dette bli veldig bra.

Trivdes

Selv om det føles godt å få en fast jobb, understreker Næsfeldt at hun slett ikke flykter fra frilanstilværelsen som hun har trives veldig godt med.

– Jeg søkte på stillingen fordi jeg hadde lyst på nye utfordringer og fordi jeg er glad i Dagsavisen. Det var der jeg begynte og fikk en sjanse til å lære mye av det jeg kan i dag. Dessuten mener jeg Dagsavisen har et stort potensial når det gjelder bilder. De får mye spillerom i avisa.

Få kvinner

Om mangelen på kvinnelige ledere er generelt stor i mediebransjen, er kvinnelige fotosjefer enda sjeldnere. Næsfeldt hadde helst sett at kjønnsaspektet ikke var noen sak.

– Men samtidig er jeg jo opptatt av at jenter skal søke innflytelse hvis de ønsker det, og særlig i en bransje som fortsatt er så mannsdominert som vår, sier Linda Næsfeldt, som begynner i Dagsavisen 15. desember.

Powered by Labrador CMS