Ukeavisen Ledelses redaktør Magne Lerø og VG-kommentator Elisabeth Skarsbø Moen barket sammen til Twitter-duell. Illustrasjon: Flickr/BeauGiles/Twitter/Journalisten
Ukeavisen Ledelses redaktør Magne Lerø og VG-kommentator Elisabeth Skarsbø Moen barket sammen til Twitter-duell. Illustrasjon: Flickr/BeauGiles/Twitter/Journalisten

Kommentatorer kjeklet på Twitter

VG-kommentator beskylder redaktør Magne Lerø for bruke Twitter til å søke invitasjon til Dagsnytt 18.

Det siste døgnet har VGs Elisabeth Skarsbø Moen og Ukeavisen Ledelses redaktør Magne Lerø barket sammen til duell på Twitter. Krangelen ble utløst av at Lerø skrev at rettspsykiaterne bak den første rapporten, Huseby og Sørheim, står sterkt.

Taletid

– Tvilen er ikke ryddet av veien – da skal #ABB anses som utilregnelig, skrev Lerø, og linket til en kommentar.

Like etter svarer Skarsbø Moen opp:

– Har du i det hele tatt vært i retten, eller sitter du bare på kontoret og velger den upopulære meningen i håp om taletid i Dax18?

Lerø svarer med et retorisk spørsmål om han kan få mene noe selv om han følger dekningen fra kontoret på VG Nett. Da knepper Skarsbø Moen duellen opp noen hakk:

Å skrive på bestilling

– Mene hva du vil. Men det er påfallende at du alltid sikter deg inn mot den meningen færrest kommentatorene har. 

Senere går ordvekslingen over til en diskusjon der begge beskylder hverandre for å skrive på bestilling.

– Jeg diskuterer gjerne med folk som er reelt uenig med meg. Men ikke med @magnelero, som skriver «på bestilling», skriver Skarsbø Moen.

– Nå serverer du regelrett vrøvl – at jeg skulle skrive «på bestilling» mens du kommenterer fritt #hybrisdelux, repliserer Lerø.

Også andre blander seg underveis inn i duellen.

– Så den om at @magnelero skriver «på bestilling». Litt feigt med anførselstegn, men ellers et lavt og fint grep, skriver Stavanger Aftenblad-kommentator Sven Egil Omdal.

Heiet fra sidelinjen

– «På bestilling», som i betydningen: Motsatt av det en eller flere av de mest brukte kommentatorene mener, klargjør Skarbsø Moen senere, hvorpå Omdal igjen trer inn på arenaen:

– Da forstår jeg. Har Arne Strand, Harald Stanghelle og du bestemt dere, er det sært å mene noe annet.

Vidar Kvalshaug og Anne Holt nøyde seg med å stå på sidelinja og heie på duellantene.

Og torsdag provoserer Skarsbø Moen opp til fortsatt kamp:

– Hørt i VGs kommentaravdeling i dag: Er det noen som kan bekrefte at «Ukeavisen ledelse» virkelig finnes? Det ble tyst. 

– Ingen inngangsbillet

Redaksjonsleder Alf Hartgen i Dagsnytt 18 har ikke fått med seg diskusjonen mellom Skarsbø Moen og Lerø, men sier at reportere bruker Twitter til å fange opp ideer og innspill. Det gjør de ved å følge med på hva som skrives der.

– Det sies mye rart, morsomt og innsiktsfullt på Twitter. Men Twitter er ingen inngangsbillett til Dagsnytt 18. Vi ringer dem selv, sier Hartgen.

Powered by Labrador CMS