Gunnar Kvassheim har blant annet vært styreleder i Norsk Presseforbund. Nå går han av som redaktør. Foto: Glenn Slydal Johansen
Gunnar Kvassheim har blant annet vært styreleder i Norsk Presseforbund. Nå går han av som redaktør. Foto: Glenn Slydal Johansen

Gunnar Kvassheim gir seg som redaktør i Dalane Tidende

En nestor innen norsk presse og partipolitikk trer av.

Publisert Sist oppdatert

Gunnar Kvassheim har gitt beskjed om at han går av som redaktør og daglig leder i Dalane Tidende fra 31. mars neste år.

– Jeg fyller 67 år til sommeren og synes tiden nå er moden for å slippe til nye krefter her i avisen. Nå vil jeg nyte aktive pensjonistår sammen med familie og venner, samt fortsette mitt engasjement innenfor frivillighetsarbeidet i Egersund, sier Kvassheim, ifølge en pressemelding fra styreleder Ole Morten Ona Ringdal .

Det er en erfaren og tydelig redaktør som snart skal takkes av, skriver Ringdal.

– Gunnar har utvilsomt vært en viktig bidragsyter for å bygge den sterke posisjonen som Dalane Tidende har i sine utgiverkommuner, skriver styrelederen.

Kvassheim begynte i avisen som sommervikar i 1973 og ble ansatt som journalist i 1977. Fra 1. januar 1986 ble han redaktør etter å ha vært redaksjonssekretær i flere år.

Han har vært aktiv både i lokal- og rikspolitikken for Venstre. Fra 1997 til 2001, og 2009 til 2013, satt han på Stortinget for Rogaland Venstre. Han har også vært nestleder i partiet, og sittet som statssekretær for statsminister Kjell Magne Bondevik fra 2001 til 2005.

Han ble redaktør i Dalane Tidende igjen fra 1. september 2010 og har også tidligere vært styreleder i Norsk Presseforbund, i tillegg til flere andre verv i pressen.

Powered by Labrador CMS