Gunnar Kvassheim har blant annet vært styreleder i Norsk Presseforbund. Nå går han av som redaktør. Foto: Glenn Slydal Johansen

Gunnar Kvassheim gir seg som redaktør i Dalane Tidende

En nestor innen norsk presse og partipolitikk trer av.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gunnar Kvassheim har gitt beskjed om at han går av som redaktør og daglig leder i Dalane Tidende fra 31. mars neste år.

– Jeg fyller 67 år til sommeren og synes tiden nå er moden for å slippe til nye krefter her i avisen. Nå vil jeg nyte aktive pensjonistår sammen med familie og venner, samt fortsette mitt engasjement innenfor frivillighetsarbeidet i Egersund, sier Kvassheim, ifølge en pressemelding fra styreleder Ole Morten Ona Ringdal .

Det er en erfaren og tydelig redaktør som snart skal takkes av, skriver Ringdal.

– Gunnar har utvilsomt vært en viktig bidragsyter for å bygge den sterke posisjonen som Dalane Tidende har i sine utgiverkommuner, skriver styrelederen.

Kvassheim begynte i avisen som sommervikar i 1973 og ble ansatt som journalist i 1977. Fra 1. januar 1986 ble han redaktør etter å ha vært redaksjonssekretær i flere år.

Han har vært aktiv både i lokal- og rikspolitikken for Venstre. Fra 1997 til 2001, og 2009 til 2013, satt han på Stortinget for Rogaland Venstre. Han har også vært nestleder i partiet, og sittet som statssekretær for statsminister Kjell Magne Bondevik fra 2001 til 2005.

Han ble redaktør i Dalane Tidende igjen fra 1. september 2010 og har også tidligere vært styreleder i Norsk Presseforbund, i tillegg til flere andre verv i pressen.

Powered by Labrador CMS