Mediefolk:

Subjekt styrker staben med to faste journalister: Geir Bergersen Huse (til venstre) og Peter-André Hegg.
Subjekt styrker staben med to faste journalister: Geir Bergersen Huse (til venstre) og Peter-André Hegg.

Subjekt vokser og ansetter to nye journalister

– Jeg skjønte raskt at vi hadde med to journalistiske talenter å gjøre.

Publisert Sist oppdatert

Geir Bergersen Huse (34) og Peter-André Hegg (29), begge bosatt i Trondheim, har fått fast jobb som journalist i Subjekt.

De to har frilanset for Subjekt siden 2020.

– Det føles utrolig stort å få være med på reisen som Subjekt har begynt på, sier Hegg i en pressemelding.

Hegg har en bachelor i PR og samfunnspåvirkning fra Høyskolen Kristiania og fullfører nå en master i medier, kommunikasjon og IT ved NTNU, der han også har tatt emner innen kunstkritikk.

Redaksjonell erfaring har han fra Under Dusken, hvor han startet som journalist, før han senere ble ansvarlig redaktør i Studentmediene i Trondheim, som huser både Under Dusken og Radio Revolt.

– Det skjer utrolig mye spennende på kulturfeltet som bør hedres, men også granskes. Det blir gøy å gå inn i flere spennende debatter på områder som arkitektur, scenekunst og kunstutdanning, sier han.

Publikumsorientert

Geir Bergersen Huse begynte også journalistkarrieren i Under Dusken, og har siden frilanset for Subjekt, Periskop og Artscene.

– Det går et ondsinnet rykte om at ingen vil lese kulturjournalistikk. Det ser jeg frem til å motbevise, sier han.

Bergersen Huse har en master i historie fra Universitetet i Oslo og er etterutdannet lektor ved NTNU. Han har også studert kunsthistorie, statsvitenskap og nordisk språk og litteratur.

Han mener at mye av kulturjournalistikken går over hodet på leserne.

– Det skrives mye om kunst og kultur som enten er overfladisk eller internt. Vi skal ta kulturen på alvor, samtidig som vi skriver for allmennheten.

Mot dobling

Redaktør Danby Choi er stolt over ansettelsene.

– Jeg skjønte raskt at vi hadde med to journalistiske talenter å gjøre. De to har vekket flere av årets største kulturdebatter i Norge og er samtidig svært omtankefulle og presseetisk solide, sier han.

Nå blir de totalt seks ansatte i driftsselskapet Perfektum Partisipp AS, som hadde en omsetning på 3,2 millioner i fjor, og 3,4 millioner i 2019.

– Koronaen satte en midlertidig stopper for veksten vår, men det er likevel en økonomisk tidobling på fire år. Nå ser det ut til at det blir en 20-dobling på fem år, fordi vi ligger an til å doble fjorårets omsetning i 2021, sier Choi.

Dette forklarer han slik:

– Imponerende innsats fra vår eminente gjeng i både redaksjonen og i markedsavdelingen. Vi er i en bratt vekstfase hvor vi investerer alle midler i mer journalistikk.

Powered by Labrador CMS