Michael T. Nartey og Alexander Helle (til høyre) samarbeider blant annet om motemerket Norwegian Rain. I en kommentar i magasinet Subjekt om deres arbeid, blir ting rotet til, og redaktøren måtte beklage. Bildet er tatt i en annen anledning.
Michael T. Nartey og Alexander Helle (til høyre) samarbeider blant annet om motemerket Norwegian Rain. I en kommentar i magasinet Subjekt om deres arbeid, blir ting rotet til, og redaktøren måtte beklage. Bildet er tatt i en annen anledning.

Redaktør beklager: «Mine ord i artikkelen, blant annet de skarpeste formuleringene om at kolleksjonen er 'stygg', burde ikke vært lagt inn»

Gikk for langt i deskingen av kommentar.

Publisert Sist oppdatert

Redaktør Danby Choi i magasinet Subjekt har publisert en tekst på magasinets nettsider, der han beklager en kommentarartikkel publisert hos magasinet.

«Subjekt har publisert en krass kritikk på misforstått grunnlag. Det var min feil», skriver Choi, og opplyser at hans egne bidrag under redigering av teksten har ført til faktafeil, for skarpe formuleringer og at kritikk rettes mot feil part.

Choi skriver selv at kommentaren «Kimono har lite med regntøy å gjøre. Norwegian Rains nye kimonokolleksjon er merkelige greier», signert journalist Maria Sung Ae Lervik, har skapt debatt i sosiale medier.

Kritikk ble rettet mot designeren Michael T. Nartey, som står bak motemerkene T-Michael og Norwegian Rain, men problemet med tittelen er at den omtalte kimonokolleksjonen ikke tilhører Norwegian Rain-merkevaren.

«Det var en tittel som undertegnede sjefredaktør døpte artikkelen. Dessverre på et langt tynnere faktagrunnlag enn hva journalistens foreslåtte tittel stod på», skriver Choi.

Det skal heller ikke ha vært journalistens hensikt å kritisere selve kolleksjonen, men det hun mente var en smakløs teseremoni arrangert av T-Michael.

«Dette har skjedd ved at undertegnede først har misforstått helheten i artikkelen, spisset den og videre publisert den slik at den kom feil ut», skriver redaktøren, som opplyser at han selv produserte rundt en fjerdedel av artikkelen for å underbygge det han trodde var essensen i teksten.

Redaktøren beklager at kommentaren gikk ut før journalisten fikk anledning til å forholde seg til endringene:

«Mine ord i artikkelen, blant annet de skarpeste formuleringene om at kolleksjonen er 'stygg', burde ikke vært lagt inn, og burde vært redigert langt mer nøysomt. Videre var det en fullstendig feilslutning å publisere før Lervik hadde lest grundig gjennom.»

Choi har lagt til sin egen byline på kommentaren i ettertid, og skriver at han beklager på det sterkeste, både overfor journalisten og overfor Norwegian Rain.

Powered by Labrador CMS