Viasats profilerte sportskommentator Daniel Høglund må møte i retten.
Viasats profilerte sportskommentator Daniel Høglund må møte i retten.

Daniel Høglund må møte i retten etter promillekjøring

– Selvsagt ikke noe man gleder seg til.

Publisert

Viasat-sportskommentator Daniel Høglund møter neste uke i tingretten, siktet for promillekjøring.

Saken går som tilståelsessak, og skal etter planen være unnagjort i Oslo tingrett på en time mandag 10. januar.

I fjor høst sto Høglund fram i VG og fortalte om situasjonen der han ble tatt for promillekjøring for andre gang, og at han var forberedt på fengselsstraff.

Ifølge siktelsen, som Journalisten har fått innsyn i, hadde han en promille på 1,08 da han ble stanset av politiet i Oslo klokken 02.36 natt til torsdag 30. september.

Ber om betinget fengsel, rusprogram og bot

Høglund ble tatt av skjermen av Viasat, men var i desember tilbake på kommentatorplass. Samtidig kom det fram at saken skulle opp i januar, og Høglund fortalte VG at han hadde fått klarsignal fra Kriminalomsorgen til et program mot ruskjøring, som kan gjennomføres i stedet for å sone straff.

– Jeg tar ikke det for ikke å sone straffen. Å sitte med fotlenke med 30 dager har jeg gjort før. Jeg har lyst til ikke å gjøre samme feil igjen og ser på programmet som et viktig verktøy for å lære noe, sa Høglund da til VG.

Politiadvokat Ingrid Skogsholm opplyser til Journalisten at påtalemyndigheten ikke kommer til å møte i retten i forbindelse med tilståelsessaken.

– Ved oversendelse av saken til tingretten har påtalemyndigheten foreslått at siktede idømmes 35 dager betinget fengsel på særvilkår om gjennomføring av program mot ruspåvirket kjøring og en bot på 1½ ganger brutto månedslønn, subsidiært 15 dager fengsel dersom boten ikke betales, skriver Skogsholm i en e-post.

– Det rette å gjøre

Høglund skriver i en sms til Journalisten at han ikke har mye å tilføye utover kommentarene han tidligere har gitt VG.

– Selve hendelsen og konsekvensen av den har jeg stått i i tre måneder nå, så at saken kommer opp mandag er noe jeg har vært forberedt på en stund, skriver Høglund.

– Det er selvsagt ikke noe man gleder seg til, men det skal samtidig bli fint å få det gjennomført og så kunne starte på jobben som skal gjøres videre med programmet jeg skal være med på. Det å ta programmet er jo noe jeg selv har valgt, fordi jeg (som jeg også sa til VG) mener det er det rette å gjøre.

Powered by Labrador CMS