President Daniel Ortega ha sørget for at sju av hans potensielle motstandere sitter bak lås og slå under søndagens valg.

Facebook skal ha stengt trollfabrikk i Nicaragua

937 kontoer, 140 sider og 24 grupper er stengt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook sier at selskapet har stengt en trollfabrikk i Nicaragua. Den skal på vegne av landets regjering ha spredt negativ informasjon om opposisjonen.

Nicaragua avholder presidentvalg i helgen, men president Daniel Ortegas fremste utfordrere sitter bak lås og slå.

Mandag opplyste Facebook at selskapet har stengt en rekke Facebook-kontoer som var knyttet til regjeringen og regjeringspartiet FSLN.

Ifølge Ben Nimmo i Facebooks moderselskap Meta besto trollfabrikken av flere grupper som ble driftet av en rekke regjeringsenheter samtidig.

Til sammen er 937 kontoer, 140 sider og 24 grupper er stengt, samt 363 Instagram-kontoer, ifølge Nimmo.

I søndagens valg vil Ortega forsøke å bli gjenvalgt for en fjerde periode. 40 opposisjonspolitikere sitter fengslet, blant dem sju av Ortegas mulige utfordrere.

Regjeringen har pågrepet medlemmer av opposisjonen siden juni. De anklages for forræderi eller hvitvasking av penger. Kritikere sier at anklagene er oppdiktet og er et forsøk på å sikre Ortega gjenvalg.

Ifølge en uttalelse fra Facebook ble trollfabrikken først og fremst drevet av ansatte i Nicaraguas institutt for telekommunikasjon og det statlige postverket (Telcor).

– Målet var å oversvømme nett-kommunikasjonen i Nicaragua med meldinger til støtte for regjeringen og imot opposisjonen, sier Nimmo.

Powered by Labrador CMS