Nyhetssjef Thomas Falbe i Danmarks Radio vil tilby kvalitet over kvantitet på nett.
Nyhetssjef Thomas Falbe i Danmarks Radio vil tilby kvalitet over kvantitet på nett.

DR legger om nettpubliseringen til fem faste oppdateringer

Ingen planer om lignende grep hos NRK, sier forsideredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Forrige mandag innførte statskanalen Danmarks Radio (DR) et nytt regime på nettsidene sine: Nå skal dagens «bærende historier» ikke publiseres løpende, men i fem blokker spredt ut over dagen, skriver danske Journalisten.

Nyhetssjef Thomas Falbe sier til fagbladet at DR nå beveger seg vekk fra en publiseringsmodell der man løpende bytter ut sakene etter hva som blir ferdig og hva som har skjedd.

DR har en uttalt strategi om å tilby brukerne kvalitet i stedet for kvantitet.

For stor forskjell

Nå skal DR gjøre klar morgenfronten og publisere første blokk med saker klokken 06, og så oppdatere i fire påfølgende blokker utover dagen og mot kvelden. Metoden skal føre til at de høyest prioriterte sakene vil ligge på fronten lenger enn de har gjort før, mener Falbe.

Ifølge fagbladet konkluderte DR med at det var et problem at det var for stor forskjell på nettfrontene, bare fra klokken 07 til klokken 11, siden de fleste brukere besøker siden bare én gang daglig.

– Vi skal ikke slutte med å komme med raske registreringer. Men de gjennomarbeidede historiene vil i langt høyere grad ligge på fastlagte tidspunkter, sier Falbe til danske Journalisten.

– Best mulig tilbud uansett

Forsideredaktør Monika Aaserud i NRK sier til Journalisten at de ikke går med noen planer om lignende grep her hjemme.

– Vi ser hele tiden på hvordan vi best mulig setter sammen fronten vår, for alle brukere. Vi ser at vi både har brukere som er innom ofte, og de som besøker sjeldnere. Da får de jo nødvendigvis forskjellige produkter, men vår strategi er å prøve å gi et best mulig tilbud uansett, sier Aaserud.

Hun viser til at prioriterte saker for NRK godt kan være synlig på fronten gjennom et helt døgn eller mer.

– Et eksempel kan være det nylige rigget med Muldvarp-saken fra Brennpunkt. Den fikk man med seg på fronten, uansett når man var innom den dagen, sier Aaserud.

Powered by Labrador CMS