Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken ble beskrevet som 'tydelig og profesjonell' av Geelmuyden Kiese under VG-krisen, som også mente hun burde hatt en mer sentral rolle i håndtere den. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken ble beskrevet som "tydelig og profesjonell" av Geelmuyden Kiese under VG-krisen, som også mente hun burde hatt en mer sentral rolle i håndtere den. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

VGs nyhetsredaktør synes synd på Giske

Tora Bakke Håndlykken mener egen avis burde lagt seg flate nesten umiddelbart.

Publisert Sist oppdatert

I et portrettintervju i Dagens Næringsliv snakker VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken om tillitskrisen avisen er i. I forbindelse med dansevideosaken innrømmer hun at hun er lei seg for situasjonen Trond Giske har havnet i.

– Ja, jeg synes synd på ham i denne saken, sier Håndlykken til avisen.

Nyhetsredaktøren ble for tre år siden kåret til Medie-Norges største ledertalent og er ifølge Kapital én av Norges mektigste kvinner.

I forbindelse med dansevideosaken mener hun at VG burde lagt seg flate mye tidligere og beklaget saken allerede første helgen. At det ikke skjedde, var en tabbe, sier hun.

Hun innså selv at VG hadde gjort noe galt første gang hun fikk snakke med Sofie.

– Det var egentlig helt opplagt. Det hun sa, var ikke det vi hadde skrevet. Da gikk alvoret opp for meg, sier Håndlykken.

Hun har fortsatt tillit til sin egen leder, ansvarlig redaktør Gard Steiro.

– Jeg tenker at det er forståelig at det blir spørsmål om tillit i en sak som denne. Og så er jeg glad for beslutningen styret kom frem til. Gard er den beste til å ta oss gjennom den vanskelige situasjonen vi står i.

Powered by Labrador CMS